Medicine


Kako je mogoče obravnavati pege?

Več varne in učinkovite metode so na voljo za pomoč olajšati ali zmanjšati pojav pege: Pogosto, več ali kombinacija zdravljenja se lahko zahtevajo za najboljše rezultate. Ni vsak koža se bo izboljšala s podobnimi zdravljenje in pege zlahka ponovijo s ponavljajočimi se izpostavljenosti UV.

1. Beljenje ali feding kreme: Izdelki, ki vsebujejo hidrokinon in Kojić kisline lahko kupili z ali brez recepta. Višje koncentracije hidrokinona (o 2%) zahteva recept. Ti izdelki lahko pomaga olajšati pege, če se uporabljajo dosledno v obdobju mesecih. Beljenje ali feding kreme so najbolj učinkovite v kombinaciji s soncem in izogibanju zaščita pred soncem.

2. Retinoidov: Včasih se uporablja v povezavi z drugimi kremami za beljenje, Tretinoin (vitamin kislina, Retin-A), tazarotene (Tazorac), adapalene (Differin) Prav tako lahko pomaga olajšati pege, kadar se uporabljajo dosledno v obdobju nekaj mesecev.

3. Kriohirurgija: Glede zamrznitve s tekočim dušikom v pisarni zdravnika se lahko uporablja za zdravljenje nekaterih vrst pege. Ni vse pike odgovor na zamrznitev ali gorenja.

4. Lasersko zdravljenje: Več vrst laserjev lahko pomaga olajšati in zmanjša videz pege varno in učinkovito. Tako kot Kriohirurgija, to je enostavno in varno postopek z visoko stopnjo uspešnosti in nizko tveganje brazgotinjenje ali razbarvanje kože.

5. Photofacials ali Intense impulzni Light obravnave pa so na drug način olajšati in odstraniti pege. To ni res, laser tehniko, ampak intenzivno vir svetlobe.

6. Kemični olupke lahko tudi pomaga olajšati pege in izboljšanje nepravilne pigmentacije.

Vrednost pege?

Nekateri ljudje radi svoje pege, medtem ko je druga bolj moti, po svojem videzu. Kozmetičnih popravkov na koži je pogosta zahteva med ljudmi s pegami. Po drugi strani pa, pege so zaželene, ki ga nekateri ljudje, ki imajo radi poseben znak ali edinstvenost ti jih dajejo.

Pege lahko njihovo vrednost. Ena je v poeziji. Na primer:, brez pege, Oliver Wendell Holmes (1809-1894), Ameriški zdravnik, profesor, in človek črk, ni mogla pisno:

Njegov dom! Western velikan nasmeškov,
In twirls Pjegast svetu najti;
Ta mali drobec, Britansko otočje? "Tis pa Sončne pege, nikoli ne moti.