Medicine


Kaj je komplementarna medicina?

Komplementarne medicine je skupina diagnostičnih in terapevtskih strok, ki so uporablja skupaj s konvencionalnim medicine. Primer dopolnilno terapijo z aromaterapijo pomagati zmanjšati nelagodje bolnika po operaciji.

Komplementarne medicine je običajno ne poučujejo ali se uporabljajo v Zahodni medicinske šole ali bolnišnice. Komplementarne medicine vključuje veliko število praks in sistemov zdravstvenega varstva, ki, za različne kulturne, socialnih, gospodarske, ali znanstvenih razlogov, niso bili sprejeti, ki jih mainstream Western medicine.

Komplementarne medicine se razlikuje od alternativne medicine. Ker je komplementarna medicina uporablja skupaj s konvencionalnim medicine, alternativne medicine se uporablja namesto običajnih medicine. Primer alternativno zdravljenje uporablja posebno dieto za zdravljenje raka, namesto da opravljajo operacijo, sevanja, ali kemoterapijo, ki je bila priporočil zdravnik.

Dopolnilno in alternativno medicino (CAM) lahko vključujejo naslednje:

* akupunkturo,
* Alexander tehnika,
* aromaterapija,
* Ayurveda (Ayurvedic medicina),
* biofeedback,
* Kiropraktičkim medicine,
* prehrana terapija,
* Zeliščarstvo,
* celostno nego,
* homeopatije,
* Hipnoza,
* masaža zdravljenje,
* meditacija,
* naturopathy,
* prehranske terapije,
* osteopathic manipulativnih terapijo (OMT),
* Qi gong (notranjih in zunanjih Qiging),
* refleksna masaža,
* Reiki,
* duhovno zdravljenje,
* Tai Chi,
* tradicionalne kitajske medicine (TCM), in
* joga.

Kaj je alternativna medicina?

Alternativna medicina prakse se uporabi namesto standardnih zdravljenja. Alternativna medicina se razlikuje od komplementarne medicine, ki je namenjen za spremljanje, ni nadomestiti, standard zdravniške prakse. Alternativne zdravniške prakse na splošno ne priznava medicinska skupnost kot standardni ali konvencionalne medicinske pristope.

Alternativne medicine vključuje prehranska dopolnila, megadose vitamini, zeliščni pripravki, posebni čaji, masaža zdravljenje, magnet terapija, in duhovno zdravljenje.