Medicine


Kaj so komplementarne in alternativne medicine zdravljenja?

Komplementarnih in alternativnih terapij medicine sodijo v pet glavnih kategorij, ali domene:

1. Alternativni Medical Systems

Alternativni medicinski sistemi so zgrajeni na popoln sistem teorije in prakse. Pogosto, teh sistemov so se razvile poleg in prej kot konvencionalne medicinske pristop se uporablja v Združenih državah Amerike. Primeri alternativnih zdravstvenih sistemov, ki so se razvile v zahodnih kulturah vključuje homeopatske medicine in medicine naturopatske. Primeri sistemov, ki so se razvile v državah nečlanicah Western kulturami vključujejo tradicionalne kitajske medicine in Ayurveda.

2. Mind-Body posegi

Med telesom in umom medicine uporablja različne tehnike, izdelane za krepitev uma sposobnost, da vpliva na telesno delovanje in simptomi. Nekatere tehnike, ki so bile obravnavane CAM v preteklosti postala mainstream (na primer, skupin za podporo bolnikom in kognitivno-vedenjska terapija). Druge tehnike med telesom in umom, še vedno veljajo CAM, vključno z meditacijo, molitev, duševno zdravljenje, in terapij, ki uporabljajo ustvarjalne mestih, kot umetnost, glasba, ali ples.

3. Biološko terapije, ki temeljijo

Biološko terapije, ki temeljijo na uporabi snovi CAM najdemo v naravi, kot so zdravilna zelišča, živila, in vitamini. Nekateri primeri so prehranska dopolnila,3 zeliščni izdelki, in uporaba drugih tako imenovanih naravnih, toda še znanstveno nedokazano terapij (na primer, uporabljajo morski pes hrustanec za zdravljenje raka).

4. Manipulativne in Body-podprtih metod

Manipulativnih in telesa na osnovi metod v CAM temeljijo na manipulaciji in / ali gibanje enega ali več delov telesa. Nekateri primeri vključujejo kiropraktike ali osteopathic manipulacijo, in masaža.

5. Terapij Energy

Energetskih terapij vključujejo uporabo energijskih polj. So dveh vrst:

* Biopolja terapij katerih namen je vplivati energijskih polj, ki naj bi obkrožajo in prodrejo človeškega telesa. Obstoj takih polj še ni znanstveno dokazana. Nekatere oblike zdravljenja z energijo ravnati biofields z uporabo tlaka in / ali ravnanje organa, ki ga dajanje v rokah, ali prek, teh področjih. Primeri vključujejo qi gong, Reiki, in terapevtsko Touch.
* Bioelectromagnetic zdravljenja na osnovi vključujejo nekonvencionalnih uporabo elektromagnetnih polj, kot so impulzni polja, magnetna polja, ali izmeničnega toka ali neposredno aktualnih področjih.