Medicine


Kaj so vroče utripa?

Hot utripa so doživeli mnoge ženske, vendar ne vse ženske v postopku menopavzi izkušnje vroče utripa. Vroče flash je občutek toplote, ki se širi po telesu, vendar je pogosto najbolj čutila v glavi in vratu regijah. Hot utripa lahko spremljajo potenje ali splakovanje. Hot utripa ponavadi traja od 30 sekund do nekaj minut. Čeprav točen vzrok za vroče utripa ni povsem jasen, vroče utripa, so mislili, da se zaradi kombinacije hormonskih nihanj in biokemijskih ki jih povzroča zmanjševanje ravni estrogena.

Hot utripa pojavi v največ 40% redno menstruacijo ženske v štiridesetih let, tako pogosto začne pred menstruacijskega ciklusa značilnost menopavzi, tudi začeti. O 80% žensk se bo končal z vročo utripa po petih letih. Včasih (v približno 10% žensk), vroče utripa lahko traja tako dolgo, dokler 10 let.

Včasih vroče utripa spremlja nočno potenje (epizode premočiti potenje na nočno). To lahko privede do prebujanje in težavah zaspal spet, kar unrefreshing spanja in dnevnih utrujenost.

menopavza in vroče utripa

Ženske se pogosto vprašamo, kaj simptomi lahko predvidijo v klimakteriju. V resnici, vsaka ženska izkušenj menopavza drugače. Medtem ko je ena ženska je prepričana, da je nespečnost simptom menopavze za njo, drugo je prepričana, da bolečine so njeni glavni simptom menopavze. Zdravniki sploh niso mogli povedati, ženske, kaj lahko pričakujete, ker so raziskave v simptomov menopavze še ni ustanovljena, kako menopavzi povzroča veliko njenih simptomov. Na primer:, medicinska znanost ne more razložiti, kako bi padanje vrednosti hormona menopavze povzroči bolečine.

Mena ni bolezen, ampak naravni prehod, Kljub temu je mnogo simptomov menopavze tudi lahko povzročijo bolezni. Nismo vedno nekateri, ki so simptomi posledica menopavze, in ženske se razlikujejo v svojih simptomov. Kako, Nato, to smo se odločili, ženske, če zdravljenjem menopavzi potrebujejo v prvi vrsti? Isti vzorec vroče utripa v dveh različnih žensk, ima lahko zelo različne psihološki vpliv. Za eno žensko, lahko moti jo vsakodnevno delovanje v veliki meri, ampak za drugo, lahko komaj nadležne.