Medicine


Kako so vroče utripa običajno obravnavajo?

Tradicionalno, vroče utripa so bili zdravljeni z bodisi ustnega (skozi usta) ali transdermalni (obliž) oblike estrogena. Hormonska terapija (HT), imenovano tudi hormonsko nadomestno zdravljenje (HRT) ali po menopavzi hormonska terapija (IPM), sestavljen iz estrogenov ali kombinacijo estrogenov in progesterona (progestin). In ustni transdermalni estrogen so na voljo bodisi kot estrogen estrogena samega ali v kombinaciji z progesterona. Ali ustni ali transdermalni, vse razpoložljive predpisovanja zdravil nadomestni estrogen, so učinkoviti pri zmanjševanju pogostosti vroče utripa in njihove nevarnosti. Na splošno, ta zdravila zmanjšajo pogostnost vroče utripa za približno 80% do 90%.

However, dolgoročnih študij (NIH-porok Women's Health pobude, ali WHI) žensk, ki so prejemale peroralne pripravke za kombinirani hormonski terapiji z obema estrogena in progesterona je bil ustavljen, ko so odkrili, da so te ženske so anVendar minilo tveganje za srčni napad, kap, in raka dojke v primerjavi z ženskami, ki niso prejeli HT. Kasneje študije ženskah, ki jemljejo estrogen terapiji so pokazale, da estrogen je bila povezana s povečanim tveganjem za možgansko kap, vendar ne za srčni infarkt ali raka na dojki. Estrogen teraVendar paowever, je povezano s povečanim tveganjem za razvoj raka endometrija (raka maternično sluznico) pri ženskah po menopavzi, ki niso imeli svojih maternico kirurško odstraniti.

Odločitev v zvezi z začetkom ali nadaljevanjem hormonska terapija, Zato, je zelo individualno, v kateri se mora bolnik in zdravnik upoštevati pripadajoča tveganja in koristi zdravljenja, skupaj z lastnimi vsako žensko anamnezo. Trenutno je priporočljivo, da če se uporablja hormonsko terapijo, ga je treba uporabiti v najmanjši učinkoviti odmerek v najkrajšem možnem času.