Medicine


Kaj povzroča atopijski dermatitis?

Vzrok atopijskega dermatitisa ni znana, vendar se zdi, da bolezen posledica kombinacije genetske (dedno) in okoljski dejavniki. Zdi se, da osnovno preobčutljivost in povečano nagnjenje k srbenje. Dokazi kažejo, da je bolezen povezana z drugimi tako imenovanimi atopičnega bolezni, kot so seneni nahod (sezonskih alergij) in astmo, , ki veliko ljudi s atopijski dermatitis tudi. Poleg tega, veliko otrok, ki prerastejo simptomov atopijskega dermatitisa še naprej razvijati seneni nahod ali astmo. Čeprav je eden motnja ni nujno povzroči drugi, ti se lahko nanašajo, s čimer raziskovalci namige za razumevanje atopijski dermatitis.

Medtem ko so čustveni dejavniki in stres, lahko v nekaterih primerih poslabšanje ali sproži pogoja, ti ne zdi, da je primarni ali osnovni vzrok za motnje. V preteklosti, je bilo nekaj misli, da je morda atopijski dermatitis v celoti, ki jih povzročajo čustveno motnjo.

Atopijski dermatitis

* Atopijskega dermatitisa je vrsta ekcema.
* Občutljivost kože te bolezni, se lahko dedna in genetsko določena.
* Bolnika je koža lahko "zelo občutljiv" na veliko dražila.
* Suha luskasta lise razvije v značilni razdelitev.
* Srbenje se spreminja, vendar je lahko intenzivna in praskanje težko upreti.
* Praskanje lahko povzroči kožne odebelitve in potemnitev in vodijo do nadaljnjih zapletov, vključno z bakterijsko okužbo.
* Ekstremno suha koža lahko razčlenijo in izcedek ali plaču.
* Če je mogoče nadzorovati Skrbim, izpuščaj (ki ga zaostruje močno praskanje) se laže, ki jih vsebuje.
* Zdravljenje atopijskega dermatitisa je centered okoli rehidrira kožo z bogato vlažilci, kot vazelin in previdno uporabo lokalnimi steroidi za zmanjšanje vnetja in srbenje.
* Ustni antihistaminiki so pogosto potrebni, da bi prekinil "srbenje, praske" cikel.
* Ker lahko sekundarnih okužb poslabša izpuščaj, aktualnih ali ustno antibiotiki lahko tudi občasno naveden.

Je atopijski dermatitis nalezljiva?
Na. Atopijskega dermatitisa sama vsekakor ni nalezljiva in se ne prenaša z ene osebe na drugo skozi v stiku s kožo. Na splošno ni nobenega razloga za zaskrbljenost, da bi bil okoli nekoga s celo aktivno primer atopijski dermatitis, razen če so aktivne okužbe kože.

Nekateri bolniki z atopijskim dermatitisom dobili sekundarnih okužb svojo kožo z aureus "stafilokoka,"Druge bakterije, herpes virus (ocvirki), in manj pogosto kvas in drugi glivičnih okužb. Te okužbe so lahko nalezljivimi v stiku s kožo.