Medicine


Ustni rak

Raka ustne votline je del skupine raka imenovanih raka glave in vratu. Ustni rak se lahko razvije v katerem koli delu ustne votline ali orofarinksa. Večina ustnega raka začnejo v jeziku in v nadstropju v ustih. Skoraj vsi ustni raka začnejo v stanovanje celicah (skvamozni celice) ki zajemajo površine v ustih, jezik, in ustnice. Te oblike raka se imenujejo ploščatocelični karcinom celic.

Ko raka namazi (metastazira), ponavadi potuje skozi limfni sistem. Rakave celice, ki vstopijo limfni sistem se izvaja skupaj z limfno, jasno, solzne tekočine. Rakave celice pogosto pojavljajo najprej v bližini bezgavk v vratu.

Rakave celice lahko prenese tudi na druge dele vratu, pljuča, in drugih delov telesa. Ko se to zgodi, nov tumor ima enake nenormalne celice kot primarni tumor. Na primer:, Če je predviden ustni rak širi v pljuča, rakave celice v pljučih, so dejansko ustni rakavih celic. Bolezen je metastatskega raka, not lung cancer. Se obravnavajo kot raka, not lne pljučnega rakaavniki včasih klic nov tumor “oddaljenih” ali metastatsko bolezen.

Ustni Cancer

* Raka ustne votline je zaradi tobaka (kajenje in žvečenje) in uživanje alkohola.
* Vnetje v ustih, ki se ne zaceli more biti opozorilni znak za raka ustne votline.
* Biopsije je samo vedeti, ali kot je nenormalno območje v ustni votlini je rak.
* Zdravljenje raka ustne votline je odvisno od lokacije, Velikost, tip, in obseg tumorja, kot tudi starost in zdravstveno stanje bolnika.
* Operacijo odstraniti tumor v ustih, je običajno zdravljenje za bolnike z rakom ustne votline.