Medicine


Zdravljenje za raka

Uprizoritev

Če biopsije kaže, da je rak predstavi, zdravnik mora vedeti odru (obsegu) vaše bolezni načrta najboljše zdravilo. Stopnji temelji na velikosti tumorja, ali je rak razširil in, če je tako, za katere dele telesa.

Počivališča lahko zahteva laboratorijske preiskave. To lahko vključuje tudi endoskopijo. Zdravnik uporablja tanka, osvetljeni cev (endoskop) v ček vaš grlo, Sapnik, in pljuča. Zdravnik vstavi endoskop skozi nos ali usta. Lokalno anestezijo se uporablja za ublažitev vaše nelagodje in vam prepreči davi. Nekateri ljudje imajo lahko tudi blago pomirjevala. Včasih zdravnik uporablja splošno anestezijo, naj osebo, za spanje. Ta izpit se lahko opravlja v pisarni zdravnika, ambulanti, ali bolnišnico.

Zdravnik lahko odredi enega ali več testov slikanje, da se naučijo, ali je rak razširil:

* Dental x-žarki: X-ray vašega celotnega usta, lahko pokaže, ali je rak razširil na čeljusti.

* Prsih x-žarki: Slike svojih prsi in pljuč lahko pokaže, ali je rak razširil na teh področjih.

* CT: Rentgen so povezane z računalnikom traja vrsto podrobnih slik telesa. Morda boste prejeli injekcijo za barvanje. Tumorji v ustih, grlo, vratu, ali kje drugje v telesu prikazali na CT.

* MRI: Močan magnet so povezane z računalnikom se uporablja za izdelavo natančne slike vašega telesa. Zdravnik lahko ogledate te slike na monitor in jih lahko natisnete na film. Lahko MRI pokazal, ali se je razširil raka.

Zdravljenje

Veliko ljudi z rakom ustne votline želijo dejavno sodelujejo pri sprejemanju odločitve o svojem zdravstvenega varstva. To je naravno, da želijo izvedeti vse, kar lahko o vaši bolezni in zdravljenju izbire. Vendar pa, šok in stres po diagnozi lahko težko razmišljati o vse, kar ste želeli vprašati zdravnika. To pogosto pomaga, da se seznam vprašanj pred imenovanjem. Za pomoč se spomnite, kaj pravi zdravnik, boste lahko zapiske ali vprašati, ali lahko uporabljate magnetofon. Morda boste želeli imeti družinskega člana ali prijatelja, ki vas, ko ste se posvetujte z zdravnikom — sodelovati v razpravi, da se ugotavlja, ali pa samo poslušati.

Zdravnik vam lahko nanaša na specialista, ali pa prosite za napotitev. Strokovnjaki, ki za zdravljenje raka ustne votline so oralne in maksilofacialne kirurge, otolaryngologists (uho, nos, in grla zdravniki), medicinski onkologi, sevanja onkologi, in plastični kirurgi. Morda boste iz ekipe, ki vključuje strokovnjake v kirurgiji, radioterapijo, ali kemoterapijo. Drugih zdravstvenih strokovnjakov, ki lahko dela s strokovnjaki kot ekipa mora vključevati zobozdravnik, govora patolog, prehrano, in duševno zdravje svetovalec.

Getting drugo mnenje

Pred začetkom zdravljenja, Morda boste želeli drugo mnenje o diagnozi in zdravljenju načrt. Nekatere zavarovalnice zahtevajo drugo mnenje; drugi lahko zajema drugo mnenje, če ste vi ali vaš zdravnik, pa se zahteva.

Priprava na zdravljenje

Izbira zdravljenja je odvisna predvsem od vaše splošno zdravstveno stanje, kje v ustih ali orofarinksa rak se je začela, velikost tumorja, in ali je rak razširil. Zdravnik vam lahko opisali vaše zdravljenje izbire in pričakovani rezultati. Boste želeli razmisliti, kako lahko zdravljenje vpliva na običajne dejavnosti, kot so pri požiranju in govorjenju, in ali bo spremenil način izgledaš. Vi in vaš zdravnik lahko skupaj prizadevati razviti načrt zdravljenja, ki ustreza vašim potrebam in osebne vrednote.

Vam ni treba zaprositi vsa vaša vprašanja, ali razume vse odgovore naenkrat. Imeli boste druge možnosti, da se posvetujte z zdravnikom, da pojasni, da stvari niso jasne in da zaprosijo za dodatne informacije.