Medicine


Kateri so simptomi Alzheimerjeve bolezni?

Začetek Alzheimerjeve bolezni je običajno postopno, in je počasi napredujoča. Težave s spominom, da so družinski člani na začetku zavrne kot “normalen del staranja” se za nazaj ugotovil družina, ki se prvih fazah Alzheimerjeve bolezni. Ko spomina in drugih težav z razmišljanjem začeli dosledno vplivajo na običajno raven delovanja; družine začeli za sum, da nekaj več kot “normalno staranje” se dogaja.

Problemi spomina, zlasti za nedavni dogodki (kratkoročni spomin) so pogosti na začetku leta med Alzheimerjevo boleznijo. Na primer:, Posameznik lahko, na ponavljajoče se priložnostih, pozabili ugasniti železa ali ne vpoklica, ki zdravil jutro so bili sprejeti. Blage spremembe osebnosti, kot je manj spontanosti, apatija, in težnja, da odstopi od družbenih interakcij, se lahko pojavijo zgodaj v bolezen.

Ker je bolezen napreduje, problemov v abstraktno mišljenje in druge pravice intelektualne funkcije razvoj. Oseba lahko začne imajo težave s številkami, ko delajo na računih, z razumevanjem, kaj berejo, ali z organizacijo dneva delo. Nadaljnje motnje v vedenju in videzu lahko videti tudi na tej točki, kot so vznemirjenost, razdražljivost, quarrelsomeness, in zmanjšuje sposobnost ustrezno obleko.

Kasneje v poteku bolezni, prizadetih posameznikov lahko postanejo zmedeni ali negotova o tem, kaj mesec ali leto je, ne morejo opisati natančno, kjer živijo, ali pa ne morejo ime obiskanem kraju. Sčasoma, Bolniki lahko zaidejo, ne morejo sodelovati v pogovoru, neredno v razpoloženju, nekooperativnega, in izgubijo mehurja in črevesja nadzor. V poznih fazah bolezni, oseb, ki lahko postanejo popolnoma nesposoben skrbi zase. Smrt lahko sledite, morda s pljučnico ali kakšen drug problem, ki se pojavlja v zelo poslabšalo državah zdravje. Tisti, ki razvije motnjo kasneje v življenju bolj pogosto umre zaradi drugih bolezni (kot so bolezni srca) ne pa kot posledica Alzheimerjeve bolezni.