Medicine


Deset opozorilni znaki Alzheimerjeve bolezni

Alzheimer's Association je razvila naslednji seznam opozorilnih znakov, ki vključujejo skupne simptome Alzheimerjeve bolezni. Posamezniki, ki kažejo več od teh simptomov, bi morali videti zdravnika za popolno oceno.

1. Izguba spomina

2. Težave opravlja vsakdanje naloge

3. Težave z jezikom

4. Zmedenost na čas in kraj

5. Slabo ali zmanjšan sodba

6. Težave z abstraktnim mišljenjem

7. Misplacing stvari

8. Spremembe v razpoloženju ali obnašanju

9. Spremembe osebnosti

10. Izguba pobude

Normalno je, za nekatere vrste pomnilnika, kot je možnost, da se spomnimo sezname besed, zmanjšal z normalnim staranjem. Dejansko, normalno posameznike 50 let, se bo odpoklic le približno 60% čim več točk na nekatere vrste pomnilnika testov posameznike 20 leta starosti. Poleg tega, vsakdo pozabi, in vsak 20 let star se dobro zaveda večkrat on ali ona ne more misliti odgovor na test, da on ali ona nekoč poznali. Skoraj ne 20 letni skrbi, ko on / ona pozabi nekaj, da on / ona ima ‘zgodnjih fazah Alzheimerjeve bolezni,’ ker posamezne 50 ali 60 let, z nekaj pomnilnika spodrsljaji lahko skrbi, da imajo ‘zgodnjih fazah Alzheimerjeve bolezni.’

Blag upad kognitivnih sposobnosti

Merila za demenco so konzervativni kar pomeni, da mora imeti bolnik imele znaten upad sposobnost mišljenja pred diagnozo demence je primerno,. Napredovanja Alzheimerjeve bolezni je tako zahrbtno in počasi, da bolniki gredo skozi obdobju upadanja če je njihov spomin je očitno slabši od izhodiščne, vendar jih še vedno ne dosegajo meril za demenco. Ta prehodna sindrom se imenuje mild Cognitive Impairment (MCI). Posameznikov, prizadetih s MCI so kognitivne motnje, ki se kaže na formalno nevropsihološke testiranja, vendar še vedno lahko dobro deluje. Uradno nevropsihološke testiranja ponavadi pomeni, da je bolnik daje baterija standardiziranih testih spomina in mišljenja. Nekateri od teh testov so nekaj podobnega IQ testi smo lahko v šoli. Ko so bili ti testi so bili razviti dajati sto ali tisoč ljudi, tako da statistični podatki so na voljo, kako osebe, rezultat v primerjavi z vzorca zdrave osebe enake starosti. Če oseba, zareza v zgornjem 50%, to pomeni, da je on ali ona boljša od najmanj 50% drugih običajnih ljudi, ki so test. Osebe z nižje ocene – pogosto na dnu 7% – se šteje, da so MCI.

Obstaja več oblik MCI. Morda je najbolj pogosta je povezana z okvaro v spomin, vendar ne v sposobnost načrtovanja in razlog. Osebe s to vrsto imenovano “amnestic MCI” (amnestic prihaja iz “amnezija” in pomeni, da ni spomina) imajo visoko tveganje za razvoj Alzheimerjeve bolezni v naslednjih nekaj letih. Osebe z ohranjenimi pomnilnika, vendar oslabljena obrazložitev ali poslabšanje razsodnosti (klicev, ki niso amnestic MCI) imajo manjše tveganje za razvoj Alzheimerjeve bolezni.

Ker se zdravljenje razvita, da zmanjša tveganje za razvoj Alzheimerjeve bolezni ali počasno svojo hitrost napredovanja (od junija 2007, nobena taka zdravila, je bil odobren s strani FDA), priznanje amnestic MCI bo vse bolj pomembna. Upati je, da se bodo razvili zdravila, ki bo počasi hitrosti napredovanja MCI obolenj za Alzheimerjevo boleznijo ali popolnoma prepreči razvoj Alzheimerjeve bolezni.