Medicine


Kaj so vzroki za Alzheimerjevo boleznijo?

Vzrok(z) Alzheimerjeve bolezni je (so) ni znana. The “Amiloid kaskade hipoteza” je najbolj obravnavanih in raziskujejo hipoteze o vzrok Alzheimerjeve bolezni. Najmočnejši podatke, ki podpirajo Amiloid kaskade hipoteza izhaja iz študij, podedovala zgodnjega pojava (genetske) Alzheimerjeva bolezen. Mutacije, povezane z Alzheimerjevo boleznijo je bilo ugotovljeno v približno polovici bolnikov z boleznijo v zgodnji nastop. V vseh teh bolnikih, mutacije vodi do presežka proizvodnje v možganih posebno obliko majhnih fragment beljakovine, imenovane ABeta (Aβ).
Mnogi znanstveniki so prepričani, da so v večini sporadične (na primer, ni podedoval) primerov Alzheimerjeve bolezni (ti predstavljajo veliko večino vseh primerov Alzheimerjeve bolezni) obstaja premalo odpravo tega Aβ beljakovin in ne preveč proizvodnjo. V vsakem primeru, Veliko raziskav pri iskanju načinov za preprečitev ali upočasnitev Alzheimerjevo boleznijo se je osredotočil na načine za zmanjšanje zneska Aβ v možganih.

Kaj je Alzheimerjeva bolezen?

Alzheimerjeva bolezen (AD) je počasi napredujoča bolezen možganov, ki je značilna okvara spomina in z morebitno motnje v obrazložitvi, načrtovanje, jezik, in dojemanje. Mnogi znanstveniki so prepričani, da je Alzheimerjeva bolezen je posledica povečanja proizvodnje ali kopičenje poseben protein (beta-amiloida protein) v možganih, ki vodi do živčne celice smrti.

Verjetnost, da imajo Alzheimerjevo boleznijo, je občutno večja od starosti 70 in lahko vplivajo na okoli 50% oseb, starejših od 85. Kljub temu, Alzheimerjeva bolezen ni normalen del staranja, in ni nekaj, kar neizogibno zgodi kasneje v življenju. Na primer:, veliko ljudi živi več kot 100 let in nikoli ne razvije Alzheimerjeva bolezen.