Medicine


Kaj je napoved za osebe z Alzheimerjevo boleznijo?

Alzheimerjeva bolezen je vedno progresivna. Različne študije so navedli, da Alzheimerjeva bolezen napreduje v dveh do 25 let, pri večini bolnikov v osmih do 15 leto območju. Kljub temu, opredelitev, kadar Alzheimerjeva bolezen se začne, še posebej v retrospektivi, je lahko zelo težko. Bolniki ponavadi ne umrejo neposredno iz Alzheimerjevo boleznijo. Umrejo, ker imajo težave pri požiranju ali hojo, te spremembe pa bo veliko okužb, kot je pljučnica, veliko bolj verjetno.

Večina oseb z Alzheimerjevo boleznijo lahko ostane doma, dokler se nekaj pomoči, ki jo drugi pa bolezen napreduje. Poleg tega, v večjem delu poteka bolezni, posamezniki ohrani sposobnost za dajanje in sprejemanje ljubezni, delitve toplih medosebnih odnosov, in sodelujejo v različnih smiselnih dejavnosti z družino in prijatelji.

Osebe z Alzheimerjevo boleznijo morda ni več sposoben narediti math, vendar še vedno lahko biti sposoben brati revijo z veseljem. Igranje klavirja morda preveč stresno v obraz vse večje napake, ampak petje skupaj z drugimi, lahko še vedno izpolnjuje. Šahovnici morda treba otpuštena, , vendar so tenis lahko še vedno prijetna. Tako, Kljub številnim Razdražujući trenutkov v življenju bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo in njihovih družin, veliko možnosti, ostanejo za pozitivne interakcije. Challenge, frustracije, bližine, označuje, toploto, žalosti, in zadovoljstvo je mogoče vse izkušnje, ki jih tistim, ki delajo za pomoč osebi z Alzheimerjevo boleznijo. Za več, preberite caregiving in Alzheimerjeve bolezni: Caregiving Izzivi članki.

Odziv bolnika z Alzheimerjevo boleznijo, da bolezni in njegove sposobnosti za spopadanje z njo se spreminjajo tudi, in je lahko odvisna od takih dejavnikov, kot sta vseživljenjsko vzorce osebnosti in narave in resnosti stresa v neposredni okolici. Depresija, huda nelagodja, paranoja, ali pa blodnje spremljajo ali so posledica bolezni, ampak lahko ti pogoji pogosto mogoče izboljšati z ustrezno zdravljenje. Čeprav ne obstaja zdravilo za Alzheimerjevo bolezen, zdravljenja so na voljo za lajšanje številnih simptomov, ki povzročajo trpljenje.