Medicine


Alzheimer's Disease

* Alzheimerjeva bolezen je bolezen možganov zaradi neznanega vzroka, ki vodi v demenco.

* Večina bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo, so v 65 leta starosti.

* Obstaja 10 classic opozorilne znake za Alzheimerjevo bolezen: izguba spomina, težavah, ki opravljajo naloge pozna, težave z jezikovnimi, dezorientiranost na čas in kraj, slabo ali zmanjšal sodne odločbe, težave z abstraktno mišljenje, misplacing stvari, spremembe v razpoloženju ali vedenju, spremembe v osebnosti, in izgubo pobude.

* Bolnike s simptomi demence, je treba temeljito oceniti, preden postanejo neustrezno ali malomarno označena z Alzheimerjevo boleznijo.

* Čeprav ne obstaja zdravilo za Alzheimerjevo bolezen, zdravljenja so na voljo za lajšanje številnih simptomov, ki povzročajo trpljenje.

* Upravljanje z Alzheimerjevo boleznijo je sestavljena iz zdravil na in brez zdravil na zdravljenje organizirana skrb za pacienta in družino. Zdravljenja, usmerjeni k spreminjanju temeljnih potek bolezni (zavlačuje ali vzvratno napredovanje) do sedaj v veliki meri neuspešna. Zdravila, ki ponovno napaka, ali napaki, v kemični glasniki živčnih celic je bilo dokazano, da izboljšujejo simptome. Končno, zdravila so na voljo, ki se ukvarjajo s psihiatričnimi znake Alzheimerjeve bolezni.