Medicine


Kako se obravnava Ambliopija?

Najpogostejši zdravljenje Ambliopija je sila možgane, da začnete uporabljati “slabo” oči, ki so polaganje obliž čez “dobro” oči. Na prvi, otrok bo imel težko videti s samo šibkejše oko. Vendar pa, je zelo pomembno, da vaš otrok nositi obliž marljivo, ker bo to sčasoma izboljšalo vid. Lahko traja tedne, mesecev, ali celo leto, za oko obliž za izboljšanje vida.

Kot otrok ohranja le z uporabo očesa s Ambliopija, svoj pogled bo še naprej izboljševala. Po zdravnik ugotovi, da vizija je nazaj na normalno, vaš otrok ne bo treba nositi obliž. V primerih blagih Ambliopija, Zdravnik lahko priporoči uporabo kapljic za oči imenovano atropin v “dobro” oko namesto obliža. Atropin onemogoča, da oči, da se osredotoči close-up, sili “slabo” oko narediti večino dela, medtem ko je otrok igral z igračami, prehrana, risbe ali branje.

Če je nekaj blokiranje svetlobe dobili v oko, Zdravnik lahko priporoči operacijo odstraniti blokado. Če škiljenje preprečuje oči ne seli skupaj pravilno, zdravnik lahko priporoči operacijo na mišice očesa. In če v središču enega očesa je zelo drugačen od drugih, očala ali kontaktne leče morda treba.