Medicine


Kakšni so simptomi amenorrhea?

Primarno in sekundarno amenorrhea (oziroma) Šteje se, da predstavi, če je dekle:

* ni razvilo menstruacije po starosti 16; ali

* ženska, ki je bila pred tem menstruacijski ciklus se ustavi ob menstruacijo za tri cikle v vrsti, ali za obdobje šestih mesecev ali več, in ni noseča.

Drugi simptomi in znaki so lahko prisotni, ki so zelo spremenljive in odvisne od Vzrok za amenorrhea. Na primer:, simptomov hormonsko neravnovesje ali moškega hormona preveč lahko vključujejo neredna menstruacija, neželenih rast las, poglobitev glasu, in akne. Zvišane ravni prolaktina, kot vzrok za amenorrhea lahko povzroči galactorrhea (mlečno izcedek iz bradavice, ki ni povezana z običajno dojenja).

Kako se amenorrhea diagnozo?

Diagnozo amenorrhea zahteva skrbno anamnezo dokazati prisotnosti amenorrhea kot tudi vse druge sočasno zdravstvenih stanj, ki so lahko vzrok za amenorrhea. Fizični pregled, vključno medeničen pregled je tudi pogosto izvajana.

Odvisno od rezultatov zgodovine in fizični pregled nadaljnjih diagnostičnih testov, se lahko odredi. Krvne preiskave se lahko odredi, da preuči ravni jajčnikov, hipofize, in ščitničnih hormonov. Ti testi so lahko meritve prolaktina, folikle stimulirajočega hormona- (FSA), estrogen, thyrotropin, dehydroepiandrosterone sulfat (DHEA-S), in testosterona. Za nekatere posameznike, nosečnosti test je prvi test opravi.

Imaging študije, kot so ultrazvok, X-ray, in CT ali MRI skeniranje lahko tudi priporoča v določenih posameznikov, ki naj pomagajo vzpostaviti vzrok amenorrhea.