Medicine


Kaj je zdravljenje amenorrhea?

Zdravljenje primarne in sekundarne amenorrhea je določen z natančnimi vzrok amenorrhea. Zdravljenje cilje lahko za lajšanje simptomov hormonsko neravnovesje, vzpostaviti menstruacija, preprečili zaplete, povezane z amenorrhea, in / ali za dosego plodnost, čeprav ne vse te cilje je mogoče doseči v vsakem primeru.

V primerih, v katerih genetske ali anatomskih anomalij so vzrok amenorrhea (navadno primarni amenorrhea), operacijo se lahko priporoči, da popravi anatomski nenormalnosti.

Hipotalamus amenorrhea, ki je povezana z izgubo teže, pretirano uveljavljanje, telesno boleznijo, ali lahko čustveni stres navadno treba popraviti z obravnavo osnovni vzrok. Na primer:, telesne mase in zmanjšanje intenzivnosti dela običajno lahko ponovno menstruacijo pri ženskah, ki so razvili amenorrhea zaradi hujšanje ali preveč intenzivno izvajajo, oziroma, , ki nimajo dodatnih vzrokov amenorrhea. V nekaterih primerih, prehranske svetovanje lahko koristijo.

V prezgodnjo odpoved jajčnikov, hormonsko zdravljenje se lahko priporoči tako da bi se izognili neprijetnim simptomov izčrpanosti estrogen in preprečiti zaplete (glej spodaj) nizke stopnje estrogena, kot so osteoporoza. To je lahko sestavljena iz peroralnih kontracepcijskih tablet za tiste ženske, ki ne želijo nosečnosti ali alternativno estrogena in progesterona zdravil. Medtem ko je bilo po menopavzi, hormonska terapija, povezanih z nekaterimi tveganji zdravje starejših ženskah, mlajše ženske s prezgodnjo menopavzo lahko koristi od tega zdravljenja za preprečevanje izgube kostne.

Ženske s PCOS (sindrom policističnih jajčnikov) lahko koristi od zdravljenja, ki zmanjšujejo raven ali aktivnosti moških hormonov, ali androgenov.

Dopamina agonist zdravila, kot so bromocriptine (Parlodel.) lahko zmanjša zvišane koncentracije prolaktina, odgovoren je lahko le za amenorrhea. Zato, zdravil vrednosti se lahko prilagodijo s zdravnik osebe, če je primerno.

Oploditve tehnologije in upravljanje gonadotropinom zdravil (zdravili, ki stimulirajo mešiček dozorevanje v jajčnikih) lahko primerna za ženske z nekaterimi vrstami amenorrhea, ki želijo, da poskuša zanositi.

Medtem ko so se mnoga podjetja in posamezniki tržijo zeliščni zdravljenja kot zdravljenja amenorrhea, nobeden od teh je bilo dokončno dokazano, da so koristi. Zeliščni zdravljenja niso urejene z ZDA. FDA in kakovost zeliščnih pripravkov, se ne preizkusi. Zeliščna zdravila so bile povezane z resnimi in celo smrtne neželene učinke v redkih primerih, in so bile nekatere priprave izkazalo, da vsebujejo visoke vsebnosti toksinov. Pred odločitvijo, da fizičnim ali drugim sredstvom za amenorrhea, je pametno posvetovati z vašega strokovnjakom za zdravstveno varstvo.