Medicine


Kakšni so zapleti amenorrhea?

Neplodnost je znatno otežilo amenorrhea za ženske, ki želijo zanositi. Osteopenija (zmanjšanje gostote kosti) ali osteoporozo, je zaplet nizka raven estrogena, ki se lahko pojavijo s podaljšanim amenorrhea. Drugi zapleti amenorrhea odvisni Vzrok za amenorrhea.

Je mogoče preprečiti amenorrhea?

Amenorrhea je simptom in ne bolezen sama po sebi. Zato, amenorrhea je mogoče preprečiti le v obsegu, ki se lahko osnovni vzrok preprečiti. Na primer:, amenorrhea, ki izhaja iz genetske ali prirojenih pogoji ni mogoče preprečiti. Po drugi strani pa, amenorrhea, ki izhaja iz zadal sam stroge diete in intenzivno delo je običajno mogoče preprečiti.

Kdaj naj poiščejo zdravniško oskrbo za amenorrhea?

Vedno je treba poiskati zdravniško pomoč za amenorrhea. Amenorrhea, ki ni povezano z nosečnostjo ali menopavzi prehod (času, ko ni bilo menstruacije za 12 zaporednih mesecev in drugih bioloških ali fiziološki vzrok je mogoče identificirati, in ženska je na koncu svojega biološkega določenega let nosi otroka) Dodatno je treba raziskati, da bi izključil resnih okoliščin, ki lahko povzročijo amenorrhea.