Medicine


Je Stradalac je tip kože, pomembna?

Da. Razlike v kožo ljudi z atopijskim dermatitisom lahko prispevajo k simptomov bolezni. Povrhnjice, , ki je najbolj zunanja plast kože, je razdeljen na dva dela: notranji del, ki vsebuje vlažen, živih celic, in zunanji del, ki je sestavljena iz suhe, sploščena, odmrle celice. V normalnih pogojih, zunanji sloj kože deluje kot ovira, vodenje ostali kožo pred izsušitvijo in zaščita drugih plasti kože zaradi škode, ki jo dražil in okužbe. Ko je ta ovira poškodovan ali je naravno tanke, ovire delovati bolj intenzivno na kožo.

Koži osebe z atopijskim dermatitisom izgubi preveč vlage iz epidermalna plasti. To omogoča koži, da postane zelo suho, kar zmanjšuje svojo zaščitno sposobnosti. Poleg tega, koža je zelo dovzetna za ponavljajoče se težave, kot stafilokokne in streptokokne bakterijske okužbe kože, bradavice, herpes simplex, in molluscum contagiosum (ki je posledica virus).

Skin značilnosti atopijski dermatitis

* Lihenifikacija: debelo, usnjato kožo zaradi stalnih praskanje in drgnjenje
* Lichen simplex: nanaša na odebeljeno obliž dvignjenih kože, ki izhaja iz drgnjenje in praskanje ponovitev na istem področju kožo
* Papule: mala, postavljeno izboklin, da lahko začne, ko je popraskal, postane skorjasta in okužene
* Ihtioza: suha, pravokotne lestvice na koži, pogosto na golenih in shins
* Keratoza pilaris: mala, grobo izboklin, na splošno na obrazu, nadlakti, in stegna. Ti so opisali tudi kot Žmarci ali piščančje kože in ima lahko majhna kolobarjih las za vsak udarec.
* Hyper linearno dlani: Večje število kože gube na dlani
* Urtikarija: koprivnica (rdeča, postavljeno izboklin), pogosto po izpostavljenosti alergenom, na začetku rakete, ali po vadbi ali vročo kopel
* Heilitis: vnetje kože na in okoli ustnic
* Atopijskega Falta (Dennie-Morgan krat): dodatno kožne gube, ki se razvije v oči
* Temne kolobarje pod očmi: je lahko posledica alergije in Atopija
* Hyperpigmented veke: veke, da so postale temnejše barve vnetje ali senenega nahoda
* Prurigo vozelček imenuje tudi “Berač je bradavice” v resnici niso bradavice na vseh. To so majhne odebeljena trkanja na koži, ki jih povzroča ponavljajoče obiranje iste mesto na koži.