Medicine


Koliko vitaminov naj vzamem za zmanjšanje svoje ravni homocisteina?

Daily priporočenih odmerkih folata, B vitamini, in multivitamins so na splošno zadosten glede na znižanje homocisteina. Ti dnevni odmerki so jih priporoča Food and Drug Administration (FDA) in so odmerki v posameznem izdelku natisnjena na etiketi vitamina steklenice, ki jih proizvajalec. Običajno, folne kisline se priporoča dodajanje na 1 miligram na dan; vitamin B6 se priporoča na 10 miligrama na dan; in vitamina B12 na eno polovico miligrama na dan.

Ali zniževanja homocisteina preprečevanje srčne in možganske kapi?

Trenutno, ni nobenega neposrednega dokaza, da se lahko ob folne kisline in B vitaminov za znižanje homocisteina preprečuje srčne in možganske kapi. Vendar pa, v veliki študiji populacije v zvezi z ženskami, tisti, ki je imela najvišjo porabo folne kisline (ponavadi v obliki multivitamins) imele manj srčnih napadov kot tiste, ki porabijo najmanj znesek folne kisline. V tej študiji, povezavo med vnosa folata in vitamina B6 in tveganje za bolezni srca je bila bolj opazna kot med vnosa vitamina B12 in bolezni srca, ki je bila minimalna.

Mnoge druge opazovalne študije so bile opravljene za oceno učinka folata in drugih B vitaminov za bolezni srca. Večina teh študij je sklenjeno, da je bil ustni vnosa folata povezano manjše tveganje za bolezni srca, verjetno zato, ker zaradi znižanja homocisteina. Razmerje med ustno vnos vitamina B12 in B6 ter bolezni srca ni bila tako očitna v mnogih od teh študij. (5,6,7)

V eni od študij, je bilo sklenjeno, da se tudi pri ljudeh s povišano homocisteina zaradi genetskih razlogov, ustni vnos folata in po možnosti drugih B vitaminov je bila povezana z manjšo incidenco bolezni srca. (5,6,7)

Večina teh podatkov, Vendar pa, so pridobljeni iz opazovalne študije, ne le z nadzorom znanstvenih podatkov. Zato, Pomembno je omeniti, da kljub te študije, ki kažejo povezavo med vnosom teh vitaminov in nižjo incidenco bolezni srca, na splošno, ni nobenega prepričljivega kliničnih dokazov za zdravljenje hiperhomocisteinemije razen homocystinuria (hudo obliko genetske) v zvezi z boleznimi srca, kap, ali krvnih strdkov.