Medicine


Kaj naj storim, da se prepreči srčne in možganske kapi?

Izgubiti odvečno težo, izvaja redno, nadzor diabetes in visok krvni tlak, znižanje slabega holesterola LDL, in prenehanje kajenja cigaret, so ključni koraki pri preprečevanju srčne in možganske kapi. Pridružitvi med homocisteina in aterosklerozo je na splošno slabše kot znani dejavniki tveganja za diabetes, visok krvni tlak (hipertenzijo), visoka raven holesterola, in kajenje cigaret.

Priporočljivo je, da zdravih odraslih jedli več svežega sadja in zelenjave, jedo manj nasičenih maščob in holesterola, in eno multivitamin dnevno. Ena multivitamin bo poslala 400 mcg (mikrograma ali ena tisočinke grama)/dan, folne kisline, poleg vitaminov B6, B12, in drugih pomembnih vitaminov.

Kdo bi moral opraviti testiranje za homocisteina v krvi?

Nekateri zdravniki zaslon za zvišane ravni homocisteina pri bolnikih z zgodnjim nastopom nastanek krvnega strdka, srčni napad, Poteze, ali drugih simptomov, povezanih z aterosklerozo, še posebej če ti bolniki nimajo tipičnih dejavnikov tveganja, kot kajenje cigaret, diabetes, visok krvni tlak, ali visoko LDL holesterola.

Trenutno, ni uradnih priporočila o tem, kdo mora opraviti testiranje za homocisteina v krvi. Pred več znanstvenih podatkov na voljo od trenutno potekajočih študij, Številni strokovnjaki ne priporočajo presejalni test za homocisteina v krvi, tudi pri bolnikih z nepojasnjeno nastajanje krvnega strdka. Poleg tega, soglasja priporočilo je proti zdravljenju zvišane ravni homocisteina z vitamini za preprečevanje bolezni srca.

Prav tako ni soglasja o tem, optimalni odmerek folne kisline in drugih vitaminov B za zdravljenje zvišane vrednosti homocisteina v krvi. (Na primer:, zdravljenje bolnikov z visokim homocisteina lahko zahtevajo višje odmerke folne kisline in drugih B vitaminov, kot so količine v multivitamin.) Zato, odločitev glede testiranja je treba posamezno po posvetovanju s svojim zdravnikom.