Medicine


Kaj je levkemije?

Levkemija je rak, ki se začne v tkivo, ki tvori v krvi. Da bi razumeli, rak, je koristno vedeti, kako normalnih krvnih celic obrazec.

Normalna Blood Cells

Večina krvnih celic razvije iz celic v kostnem mozgu ti izvornih celic. Je kostni mozeg mehkega materiala v središču najbolj kosti.

Izvornih celic odraslih v različne vrste krvnih celic. Vsaka vrsta ima posebno službo:

Belih krvnih celic
Belih krvnih celic, pomagajo v boju okužbo. Obstaja več vrst belih krvnih celic.

Eritrociti
Rdečih krvnih celic prenašajo kisik za tkiva po celem telesu.

Trombociti
Trombociti pomagajo krvnih strdkov obliki, ki nadzirajo krvavitev.

Belih krvnih celic, rdečih krvnih celic, in trombocitov iz zarodnih celic kot organ, ki jih potrebuje. Ko celice rastejo stare ali pa si poškodovan, umrejo, in nove celice njihova mesta.

Levkemijo Celice

V oseba z levkemijo, kostnega mozga naredi nenormalnih belih krvnih celic. Nenormalne celice so celice levkemije.

Za razliko od normalnih celic v krvi, levkemije celice ne umrejo, ko bi jih. Lahko izrinjanje normalnih belih krvnih celic, rdečih krvnih celic, in trombociti. To otežuje za normalne celice krvi, da opravlja svoje delo.

Levkemijo

* Levkemija je rak krvnih celic.
* Medtem ko je točen vzrok(z) levkemije ni znana, dejavniki tveganja so bile ugotovljene.
* Levkemij so razvrščeni glede na to, kako hitro bolezen razvije (akutno ali kronično) kot tudi z vrsto krvnih celic, ki je prizadela.
* Ljudje z levkemijo so znatno povečano tveganje za razvoj okužb, anemija, in krvavitev.
* Diagnoza levkemija je podprta z ugotovitvami anamnezo in pregled, in ki proučuje krvi pod mikroskopom. Levkemijo celic se prav tako lahko odkrijejo in nadalje deli s prizadevanje kostnega mozga in / ali biopsija.
* Zdravljenje levkemije je odvisna od vrste levkemije, nekatere značilnosti celic levkemije, obseg bolezni, in pred zgodovino zdravljenja, kot tudi starost in zdravstveno stanje bolnika.
* Večina bolnikov z levkemijo se zdravijo s kemoterapijo. Nekateri bolniki lahko tudi radioterapijo in / ali presaditev kostnega mozga.