Medicine


Simptomi Leukemia

Simptomi

Kot vse krvne celice, levkemijo celic potujejo po telesu. Simptomi levkemije odvisna od števila levkemije celic in, če teh celic zbirajo v telesu.

Ljudje s kronično levkemijo ne sme imeti simptomov. Zdravnik lahko najdete bolezni med rutinsko preverjanje krvnega.

Ljudje z akutno levkemijo običajno iti k svojim zdravnikom, saj je slabo. Če se možganov vpliva, ki jih imajo glavobole, bruhanje, zmedenost, izguba mišične kontrole, ali epileptični napadi. Levkemije lahko vpliva tudi na druge dele telesa, kot v prebavnem traktu, ledvice, pljuča, srce, ali testise.

Pogosti simptomi kronične ali akutne levkemije lahko vključujejo:

* Otekle bezgavke, ki ponavadi ne boli (predvsem bezgavke na vratu ali pod pazduho)

* Vročice ali nočno potenje

* Pogoste okužbe

* Občutek utrujenosti ali šibka

* Krvavitev in modrice lahko (krvavenje dlesni, škrlatno lise na koži, ali drobne rdeče lise pod kožo)

* Otekanje ali nelagodje v trebuhu (iz otekli vranici ali jetrih)

* Hujšanje brez znanega razloga

* Bolečine v kosteh ali sklepih

Najbolj pogosto, so ti simptomi niso posledica raka. Okužbe ali druge zdravstvene težave lahko povzroči tudi ti simptomi. Samo zdravnik lahko povem, zakaj varen.

Kdorkoli s temi simptomi je treba povedati zdravniku, tako da težav bi bilo možno diagnozo in zdraviti čim prej.

Diagnoza levkemija

Zdravniki včasih najde levkemijo po rutinski test krvi. Če imate simptome, ki kažejo, levkemijo, Zdravnik bo poskušal ugotoviti, kaj je povzročilo težave. Zdravnik vam lahko vpraša o vaši osebni in družinski anamnezi.

Morda imate enega ali več od naslednjih testov:

* Fizično izpit: Vaš zdravnik pregledi za otekle bezgavke, vranice, ali jeter.

* Preiskave krvi: Lab nima popolne krvno sliko, da preveri število belih krvnih celic, rdečih krvnih celic, in trombociti. Levkemijo povzroča zelo visoko raven belih krvnih celic. Prav tako lahko povzroči nizke ravni trombocitov in hemoglobina, ki se nahaja znotraj rdečih krvnih celic.

* Biopsy: Vaš zdravnik odstrani tkivo iskati rakave celice. Biopsije je edini varen način vedeti, ali levkemijo celic so v vaši kostnega mozga. Preden se vzorec vzame, lokalno anestezijo se uporablja za Zanijemio območje. To pomaga zmanjšati bolečino. Vaš zdravnik odpravlja nekatere kostnega mozga iz vašega Bedrenjača ali druge velike kosti. Patolog uporablja mikroskop za preverjanje tkiva za levkemijo celic.

Obstajata dva načina zdravnik lahko pridobi kostnega mozga. Nekateri ljudje bodo imeli oba postopka med istim obiskom:

o kostnega mozga aspiracija: Zdravnik uporablja debelo, votlo iglo odstraniti vzorce kostnega mozga.

o biopsija kostnega mozga: Zdravnik uporablja zelo debel, votlo iglo odstraniti majhen del kosti in kostnega mozga.

Drugi testi

Testi, da vaš zdravnik naročil za vas odvisen od vaše simptome in vrsti levkemije. Morda imate drugi testi:

* Citogenetika: Laboratorij se osredotoča na kromosomov celic iz vzorcev krvi, kostnega mozga, ali bezgavke. Če se ugotovi, nenormalne kromosomih, test lahko pokaže, kakšne vrste levkemije imate. Na primer:, ljudje s CML so nenormalni kromosom, imenovan kromosom Philadelphia.

* Spinal pipe: Zdravnik vam lahko odstraniti nekaj likvorja (tekočino, ki zapolnjuje prostor v in okoli možganov in hrbtenjače). Zdravnik uporablja dolgo, tanko iglo odstraniti tekočino iz spodnji del hrbtenice. Postopek traja okoli 30 minut in se izvaja z lokalno anestezijo. Morate ležati nekaj ur kasneje poskrbeti, da vam glavobol. Laboratorijske preglede tekočine za levkemijo celic ali drugih znakov težav.

* Prsnega koša x-ray: X-ray lahko dokažejo, otekle bezgavke ali drugih znakov bolezni v prsih.