Medicine


Kakšne so stopnje atopijski dermatitis?

Atopijskega dermatitisa vpliva na vsak otrok drugače, tako v smislu pojava in resnosti simptomov. Pri dojenčkih, atopijskega dermatitisa ponavadi začne okoli 6 do 12 tedna starosti. Lahko najprej pojavijo okoli lica in brado kot neenotno obraza izpuščaj, , ki lahko napredujejo do rdeče, skaliranje, oozing kožo. Kožo lahko okuži. Ko dojenček postane bolj mobilne in začne plazenje, izpostavljenih področjih, kot so kolena in komolci se lahko vpliva tudi. Dojenčke z atopijskim dermatitisom je lahko nemirni in razdražljivi zaradi srbenje in neugodje. Mnogi dojenčki izboljšal 18 mesecu starosti, čeprav so še vedno bolj kot običajno poslovno tveganje za suho kožo ali pa ekcem pozneje v življenju.

V otroštvu, izpuščaj ponavadi pojavlja za kolena in komolce znotraj, na straneh vratu, in na zapestjih, gležnjev, in roke. Pogosto, izpuščaj se začne z papule, ki postanejo trde in luskasta, ko opraskan. Kožo okrog ustnic se lahko vneto, in konstantno lizanje območja lahko vodi do manjših, boleče razpoke. Hudih primerih atopijskega dermatitisa lahko vpliva na rast, in otrok sme biti krajši od povprečja.

Bolezni lahko remisijo (brez bolezni obdobja). Dolžina odpust se spreminja, in to lahko traja mesece ali celo leta. Pri nekaterih otrocih, bolezni, postaja vse boljši za dolgo časa samo, da se vrnejo na začetek pubertete, ko hormonov, stres, in lahko uporabo draži za nego kože proizvodov ali kozmetiko povzročajo pogoj za flare.

Čeprav je število ljudi, ki so razvili atopijski dermatitis so otroci tudi simptome kot odrasli, je manj pogosti (vendar je mogoče) za bolezen, za prikažejo prve v odrasli dobi. Vzorec za odrasle je podobna kot pri otrocih; , ki je, bolezen se lahko razširi, ali omejiti. V nekaterih odraslih, le roke ali noge lahko vpliva in postane suha, srbeč, rdeča, in razpokan. Spanja in storilnost lahko vpliva na, in dolgotrajni uporabi zdravil za zdravljenje bolezni, lahko povzročijo zaplete. Odraslih bolnikih z atopijskim dermatitisom tudi nagnjenost k draženje kontaktnega dermatitisa, še posebej če so v poklicih, ki vključujejo pogosto močenje strani, umivanje rok, ali izpostavljenosti kemikalijam. Nekateri ljudje razvijejo izpuščaji okoli svoje bradavičke. Ti simptomi so lokalizirane težko zdraviti, in ljudje pogosto ne povedo svojim zdravnikom zaradi skromnosti ali zadrego. Odrasli se lahko tudi razvije sive mrene, ki jih je težko odkriti, saj ne povzročajo simptomov. Zato, Zdravnik lahko priporoči redni izpiti oči.