Medicine


Kako se atopijski dermatitis diagnozo?

Atopijskega dermatitisa je na splošno lahko diagnoza temelji na fizični izpit in vizualni pregled kože, ki ga zdravnik ali dermatolog. Additionally, Zgodovina, ki jih bolnik in prispevki družinske anamneze pomoč za podporo diagnoze. Zdravnik lahko zaprosi o morebitnih zgodovini ofPoleg tegahes in druge zdravstvene težave, vključno z seneni nahod (alergije) in astmo. Medtem ko se trenutno ne sme obstajati noben posamezen poseben laboratorij, ki pravi, da nedvoumno “to je atopijski dermatitis,” biopsije kože (vzorec majhen del kože, ki je poslan v laboratorij za pregled pod mikroskopom) je lahko v pomoč postavitev diagnoze, v primerih težje. AddPoleg tegaežno kožo tamponov (dolgo bombaža odlagališče aplikator ali Q-tip) vzorci se lahko pošljejo v laboratorij za izključitev okužbe kože, ki lahko posnemajo atopijski dermatitis.

Ker srbenje kaže, da je glavni pogost simptom bolezni, za mnoge bolnike, ni mogoče reči, vse je srbenje atopijski dermatitis. Srbenje lahko vidimo v številnih drugih zdravstvenih pogojev, ki nimajo nič skupnega z ekcem. Vsak bolnik izkušnje edinstveno kombinacijo simptomov, in lahko simptomi ter resnost bolezni s časom spreminja. Zdravnik baze diagnozo na podlagi simptomov posameznika in morda videti bolnika večkrat, da natančno diagnozo. Pomembno je, da zdravnik izključiti druge bolezni in stanj, ki lahko povzročijo draženje kože. V nekaterih primerih, družinskega zdravnika pediatra ali je lahko bolnik, da dermatolog ali allergist (alergija specialist) v nadaljnje ocenjevanje.

Dragoceno orodje za diagnostiko je temeljito anamnezo, , ki zagotavlja pomembno namige, da možnih vzrokov bolezen bolnika. Zdravnik lahko vprašati o vseh naslednjih: družinsko anamnezo alergijskih bolezni, ali bolnik ima tudi bolezni, kot so seneni nahod ali astmo, izpostavljenost dražila, motnje spanja, koli živila, ki se zdi, da so povezani z kožo rakete, prejšnje zdravljenje kože, povezane simptome, uporaba steroidov, in učinki simptomov na šolskem, kariera, ali družbenega življenja. Včasih, je potrebno narediti biopsijo kože ali obliž testiranja se ugotovi, ali kože imunski sistem overreacts nekaterih kemikalij ali konzervansov v kožo kreme. Predhodni Diagnozo atopijskega dermatitisa se lahko izvede, če bolnik ima tri ali več značilnosti iz vsake od dveh kategorij: glavne značilnosti in funkcije manjše. Nekatere od teh značilnosti so navedene v spodnjem.

Skin praske / kreten testi (ki vključujejo praskanje ali Bockanje kožo z iglo, ki vsebuje majhno količino suma alergena) in krvne teste za uporabo v zraku alergeni na splošno niso tako uporabne pri diagnosticiranju atopični dermatitis kot zdravstveno anamnezo in pozorno opazovanje simptomov. However, lahko občasno pomaga zdravniku izključuje ali coVendar pa posebne alergen, ki se lahko šteje kot pomembno, v diagnostiki. Negativnimi rezultati na koži testi so zanesljivi in lahko pomaga izključiti možnosti, da se nekatere snovi, ki povzročajo vnetje kože v bolniku. HoweverVendar paiven kožni praske / rezultati testiranja Kurac je težko razlagati pri ljudeh z atopični dermatitis in so pogosto netočne. V nekaterih primerih, kjer vrsta dermatitis je nejasna, krvne teste, da preveri raven eozinofilcev (vrsta belih krvnih celic) ali IgE (protitelesa, katerih raven je pogosto visoka v atopični dermatitis) so v pomoč.
Večjih in manjših značilnosti atopijski dermatitis

Glavne značilnosti

* Srbenje
* Značilen izpuščaj na mestih, značilnih za bolezen (roko gube in za kolena)
* Kronična ali večkrat pojavljajo simptomi
* Osebno ali družinsko anamnezo atopijskega motnje (ekcem, ali zvišana telesna temperatura, astmo)

Nekaj manjših funkcije

* Zgodnjem otroštvu nastopa
* Dry, hrapavo kožo
* Visoke ravni imunoglobulina E (IgE), protitelo, v krvi
* Ihtioza
* Hyper linearno dlani
* Keratoza pilaris
* Roko ali nogo dermatitis
* Heilitis (suha ali razdražena ustnice)
* Nastavek ekcem
* Dovzetnost za okužbe kože
* Pozitivne reakcije alergije kože