Medicine


Kaj so avtoimunske bolezni?

Avtoimunskih bolezni, so pogoji, v katerih je motnja imunskega sistema, je značilna nenormalno proizvodnjo protiteles (avto-protiteles) zoper tkiv v telesu. Avtoimunske bolezni navadno značilnost vnetje različnih tkiv v telesu. Anas najdemo pri bolnikih z več različnih avtoimunskih bolezni, kot je sistemski eritematozni lupus, Sjögrenov sindrom, revmatoidnim artritisom, polimiozitis, sklerodermijo, Hashimotos 'thyroiditis, mladoletnih sladkorno boleznijo, Addison bolezni, Vitiligo, pernicioznoj anemiji, glomerulonefritis, in pljučna fibroza. Anas je mogoče najti tudi pri bolnikih s pogoji, ki se ne štejejo za klasične avtoimunske bolezni, kot so kronične okužbe in rakava obolenja.

Kateri drugi pogoji so vzroki za Anas, ki se proizvaja?

Anas se lahko proizvede na bolnikih z okužbami (virus ali bakterije), Bolezni pljuč (primarna pljučna fibroza, pljučna hipertenzija), bolezni prebavil (ulcerozni kolitis, Crohnova bolezen, primarno biliarno cirozo, alkoholne bolezni jeter), hormonskih bolezni (autoimmune Hashimotos 'thyroiditis, Grave bolezen), krvnih bolezni (idiopatska trombocitopenična purpura, hemolitično anemijo), raka (melanoma, prsi, Vrckanje, ledvice, jajčnikov in drugih), kožnih bolezni (psoriazo, pemphigus), kot tudi v starejših in ljudi z družinsko anamnezo revmatskih bolezni.

Kaj so Antinuklearni protitelesa?

Mi običajno protiteles v naši krvi, ki odvrača napadalce v naše telo, kakor so virusi in bakterije mikrobov. Antinuklearni protitelesa (ANAS) so nenavadne protitelesa, zaznati v krvi, , ki imajo zmožnost vezave na nekaterih struktur v jedra celic. Jedro je najgloblje jedro v celicah telesa in vsebuje DNA, primarni genski material. Anas najdemo pri bolnikih, katerih imunski sistem je lahko nagnjeni k povzročijo vnetja proti njihovim lastnim telesna tkiva. Protitelesa, ki so usmerjene proti lastnega tkiva in so označene kot avto-protiteles. Možnost za imunski sistem, da deluje proti svojega telesa besedilu avtoimunost. Anas kažejo na morebitno prisotnost avtoimunost in zagotoviti, Zato, indikacijo za zdravnike, naj preuči možnost avtoimunskih bolezni.