Medicine


Kaj so anabolni steroidi?

“Anabolični steroidi” je znano ime za sintetične snovi, povezane z moški spolni hormoni (g, testosterona). Z njimi spodbujamo rast skeletnih mišic (anabolne učinke) in razvoj moških spolnih značilnosti (androgeni učinki) tako moški in ženske. Izraz “anabolni steroidi” bodo uporabljene v tem poročilu, ker svoje poznavanje, čeprav pravilno izraz za teh spojin “anaboličnim-androgenim steroidov.”

Anaboličnih steroidov so bile razvite v poznih 1930 v prvi vrsti za zdravljenje hipogonadizem, stanje, v katerem moda ne zagotavljajo dovolj testosterona za normalno rast, Razvoj, in spolno delovanje. Primarne medicinske uporabe teh spojin so zdravljenje z zamudo puberteto, nekatere vrste impotence, in zapravljam telesa, ki jih povzroča okužba z virusom HIV ali drugih bolezni.

Med 1930, znanstveniki odkrili, da bi lahko anaboličnih steroidov olajšala rast skeletnih mišic pri laboratorijskih živalih, ki je privedla do zlorab spojin najprej bodybuilderjev in weightlifters, nato pa športniki v drugih športnih. Steroidov zloraba je postala tako razširjena, v atletiki, ki lahko vpliva na izid športnih tekmovanj.

Prepovedanih steroidov se pogosto prodajajo na telovadnic, tekmovanj, in z dejavnostmi po pošti, potem ko je pretihotapljenega v tej državi. Večina nezakonitih steroidi v Združenih državah Amerike so pretihotapljene iz držav, ki ne zahtevajo recept za nakup steroidov. Steroidi so tudi nezakonito preusmerjeni od ZDA. lekarne ali sintetizirani v laboratorijih skrivne.

Zaznana škodljivosti steroidov uporabo v 12.-ravnalniki

Kaj so steroidi dodatki?

V Združenih državah, dopolnila, kot so tetrahydrogestrinone (THg) in androstenedione (ime ulice “Andro”) prej bi se lahko zakonito kupiti brez recepta prek številnih gospodarskih virov, vključno trgovinah z zdravo prehrano. Steroidno dopolnila se lahko pretvorijo v testosteron ali podobnih spojin v telesu. Manj je znanega o neželeni učinki steroidnih dodatkov, če pa velike količine teh spojin bistveno povečanje ravni testosterona v telesu, nato pa tudi verjetno, da bodo enake posledice strani kot anabolni steroidi sami. Nakup teh dodatkov, z opazno izjemo dehydroepiandrosterone (DHEA), postal nezakonit po prehodu v 2004 sprememb nadzorovanih substanc zakon.
Običajno Zlorabila Steroidi
Ustni Steroidi injiciranje Steroidi
Anadrol (oxymetholone)
Oxandrin (oxandrolone)
Dianabol. (methandrostenolone)
Winstrol. (stanozolol) Deca-Durabolin (nandrolon decanoate)
Durabolin (nandrolon phenpropionate)
Uskladišteni-Testosteron (testosterona cypionate)
Podjednakost (boldenone undecylenate)
Tetrahydrogestrinone (THg)