Medicine


Zakaj ljudje zloraba anaboličnih steroidov?

Eden od glavnih razlogov za ljudi, da zlorabljajo steroidi, je, da izboljšajo svoje atletske uspešnosti. Med športniki, steroid zloraba je bila ocenjena na manj kot 6 odstotkov glede na raziskave, ampak nezanesljive podatki kažejo bolj razširjena zloraba. Čeprav preskusnih postopkov so zdaj v veljavi za preprečevanje zlorab steroid med profesionalnimi in olimpijskih športnikov, novih zdravil oblikovalec neprestano na voljo, da lahko odkril in jih športniki pripravljeni goljufati korak pred testiranja prizadevanj. Ta dinamičen, Vendar pa, lahko kmalu nočni izmeni, če je varčevanje urin in vzorce krvi za ponovno preskušanje na datum v prihodnosti postane standard. Velika verjetnost morebitnih odkrivanja novih oblikovalca steroidi, ko tehnologija na voljo, v strahu pred retroaktivne kazni, bi morala dati športnike premor.

Drug razlog, zakaj ljudje dajejo za sprejetje steroidov je povečanje mišične velikosti ali za zmanjšanje telesne maščobe. Ta skupina vključuje ljudi, ki trpijo zaradi sindroma vedenjskih ti mišice dysmorphia, ki povzroča, da imajo izkrivljeno podobo njihovega telesa. Moški s mišic dysmorphia mislim, da izgledajo majhne in šibke, tudi če so veliki in mišičast. Podobno, ženskah s tem pogojem, mislim, da izgledajo maščobe in ohlapne, čeprav so dejansko pusto in mišične.

Nekateri ljudje, ki zlorabljajo steroidov za povečanje mišične velikosti so doživeli fizično ali spolno zlorabo. V eni seriji intervjujev z moškimi weightlifters, 25 odstotkov, ki so zlorabili steroidov poročali spomini na otroštvo fizične ali spolne zlorabe. Podobno, ženska weightlifters, ki so bili posiljene je bilo ugotovljeno, da je dvakrat bolj verjetno, da poročajo uporabe anaboličnih steroidov ali drugi domnevni musclebuilding drog, v primerjavi s tistimi, ki niso bili posiljene. Poleg tega, skoraj vse tiste, ki so bili posiljene poročali, da so znatno povečal svoj bodybuilding dejavnosti po napadu. So menili, da se bodo večji in močnejši preprečujejo nadaljnje napade, ker bi ljudje našli njih bodisi zastrašujoče ali neprivlačna.