Medicine


Kakšne so zdravstvene posledice zlorabe steroidov?

Anabolični steroid zloraba je bila povezana s široko paleto neželenih stranskih učinkov, od nekaterih, ki so fizično neprivlačna, kot so akne in prsi pri moških, z drugimi, ki so smrtno nevarne, kot so srčni infarkt in raka jeter. Največ so reverzibilne, če abuser ustavi ob drog, ampak nekateri so stalne, kot glas poglabljanja pri ženskah.

Večina podatkov o dolgoročnih učinkih anaboličnih steroidov pri ljudeh izhajajo iz poročil o posameznih primerih, kot pa formalne epidemiološke študije. Iz sodne prakse poročil, incidenca lifethreatening učinkov zdi, da je nizka, vendar pa lahko resne neželene učinke underrecognized ali premalo, zlasti ker se pojavijo mnogo let kasneje. Podatki iz študij na živalih se zdi, da podpira to možnost. Ena študija je ugotovila, da izpostavi moški miši za eno petino svoje življenjsko dobo steroidnih odmerki, primerljive s tistimi, ki jih človeško športniki povzročil visoko frekvenco prezgodnji umrljivosti.

Hormonski sistem

Steroidov zlorabe moti normalno proizvodnjo hormonov v telesu, povzroča tako reverzibilni in ireverzibilni spremembe. Spremembe, ki jih je mogoče obrniti so zmanjšane sperme proizvodnje in krčenje mod (atrofije mod). Nepopravljive spremembe vključujejo moško vzorec Ćelavost in prsi (ginekomastija) v vendar. V eni od študij moških bodybuilders, več kot polovica imela atrofije mod in / ali ginekomastija.

V ženskega telesa, anabolni steroidi povzročajo masculinization. Dojk in zmanjšanje telesne maščobe, koža postane groba, Klitoris širi, in glas poglobi. Ženske lahko pride do pretirane rasti dlak telesa, ampak izgubi las na glavi. Z nadaljevanjem uporabe steroidov, nekateri od teh učinkov postane nespremenljiva.

Bolezni mišično-skeletnega sistema

Naraščanje ravni testosterona in drugih spolnih hormonov običajno sproži rast Izbruh, ki se pojavi med puberteto in adolescenco in zagotavlja signale za ustavitev rasti, pa tudi. Ko otroku ali mladostniku traja anaboličnih steroidov, zaradi umetno visokih ravneh spolnih hormonov lahko predčasno signal za ustavitev rasti kosti.

Kardiovaskularni sistem

Steroidov zloraba je bila povezana z boleznimi srca in ožilja (CVD), vključno srčne in možganske kapi, tudi pri športnikih, mlajših od 30. Steroidi prispevajo k razvoju CVD, delno s spremembo vrednosti lipoproteins, ki nosijo holesterola v krvi. Steroidi, zlasti ustni steroidi, povečanje ravni lipoprotein nizke gostote (LDL) in znižanje ravni lipoprotein z visoko gostoto (HDL). High LDL in HDL nizki ravni poveča tveganje za razvoj ateroskleroze, stanje, v katerem maščobnih substanc, ki se odlagajo v notranjosti arterij in zmoti pretok krvi. Če se kri ne more doseči srca, Rezultat je lahko srčni napad. Če se kri ne more doseči možganov, Rezultat je lahko kap.

Steroidi tudi poveča tveganje, da bodo krvne strdke obliki, v krvnih žilah, lahko moti pretok krvi in škodljive srčne mišice, tako da ne učinkovito črpanje krvi.

Jeter

Steroidov zloraba je bilo povezano z jetrnimi tumorji in redko stanje, imenovano peliosis hepatis, , v katerem krvi injekcijski cysts obliki v jetrih. Oba tumorjev in se ciste lahko zlomi, povzroča notranje krvavitve.

Skin

Steroidov zloraba lahko povzroči akne, cysts, in mastne lase in kožo.

Okužbe

Mnogi, ki zlorabljajo injicirajte anaboličnih steroidov lahko uporabi nonsterile tehnike injiciranja ali delež okuženih igel z drugimi zlorabljajo. Poleg tega, nekatere steroidov pripravki so nezakonito proizvedeni v skladu nonsterile pogoji. Ti dejavniki naj zlorabljajo v nevarnosti za pridobivanje lifethreatening virusnim okužbam, kot so HIV in hepatitis B in C. Zlorabljajo lahko razvije tudi endokarditis, bakterijska okužba, ki povzroči potencialno smrtno vnetje notranje obloge srca. Bakterijskih okužb lahko povzroči tudi bolečine in oblikovanje absces na mestih injiciranja.