Medicine


Kaj storiti učinki anaboličnih steroidov ima na vedenje?

Primeru poročil in majhne študije kažejo, da anaboličnih steroidov, kadar se uporablja v velikih odmerkih, povečanje razdražljivost in agresijo. Nekateri steroidov zlorabljajo poročajo, da so zagrešili agresivnih dejanj, kot so boj proti fizični ali oborožen rop, tatvina, vandalizem, ali vlom. Zlorabljajo, ki so zagrešili agresivnih dejanj ali premoženja, kazniva dejanja, na splošno poročajo, da sodelujejo pri teh vedenj, pogosteje, ko začnejo steroidov kot takrat, ko so zdravila brez. Nedavna študija kaže, da lahko razpoloženje in vedenjske učinke, opažene med anaboličnim-androgenim steroidov zlorabe posledica hormonskih sprememb sekundarnih.

Znanstveniki so poskušali test pridružitvi med anabolni steroidi in agresijo z dajanjem visokih odmerkov steroid ali placebo dni ali tednov, da ljudi prostovoljcev in nato prosi ljudi, da poročajo o svojih vedenjskih simptomov. Do sedaj, štiri take študije so bile izvedene. V treh, visokih odmerkov steroidov did proizvajajo večji občutek razdražljivosti in agresivnosti, kot did placebo, Čeprav so učinki zdi, da je zelo spremenljiva med posamezniki. V eni od študij, drog ni imel, da je učinek. Ena od možnih razlag, glede na raziskovalci, je, da nekateri, ne pa vseh anaboličnih steroidov poveča razdražljivost in agresijo. Nedavne študije kažejo živalih porast agresije po steroidov uprave.

V nekaj kontroliranih študijah, agresijo ali škodljive, očitne vedenja, ki izhajajo iz upravljanja anaboličnih steroidov uporabe, so poročali z manjšino prostovoljcev.

V obliki povzetka, obseg, v katerem steroidnih zlorabo prispeva k nasilju in vedenjske motnje ni znan. Kot pri zdravstvenih zapletov steroidov zlorabe, razširjenost skrajnih primerih nasilja in vedenjske motnje zdi, da je nizka, vendar pa je lahko premalo ali underrecognized.

Raziskave tudi kažejo, da bi nekateri uporabniki obrnejo na druge droge, da bi omilili nekatere negativne učinke anaboličnih steroidov. Na primer:, študija 227 moški sprejem v 1999 za zasebno center zdravljenje odvisnosti od heroina in drugih opioidov je ugotovila, da 9.3 odstotkov, zlorabila anaboličnih steroidov, preden poskušate koli druge prepovedane droge. Od teh 9.3 odstotkov, 86 odstotkov v prvem uporabi opioidov za preprečevanje nespečnost in razdražljivost, ki izhajajo iz anaboličnih steroidov.