Medicine


Kaj zdravljenja so učinkovite za anaboličnih steroidov zlorabo?

Nekaj študij zdravljenja za anaboličnih steroidov zlorabe so bile izvedene. Sedanje znanje, je v veliki meri temelji na izkušnjah majhno število zdravnikov, ki so delali z bolniki, ki so v postopku steroid umik. Zdravniki so ugotovili, da je podporno terapijo dovolj, v nekaterih primerih. Bolniki so poučeni o tem, kaj lahko se pojavijo med umika in so ocenjene za samomorilne misli. Če so simptomi hudi ali podaljšanim, zdravil ali bolnišničnega zdravljenja, se lahko potrebna.

Nekatera zdravila, ki so bili uporabljeni za zdravljenje steroidov umik obnoviti hormonski sistem, po motenj steroid zlorabo. Druga zdravila osredotočiti na posebno odtegnitveni simptomi, na primer, antidepresivi za zdravljenje depresije in analgetiki za glavobol in bolečine v sklepih in mišicah.

Nekateri bolniki potrebujejo pomoč preko farmakološko zdravljenje odtegnitvene simptome in se zdravijo z vedenjskimi terapijami.

So anabolni steroidi povzročajo odvisnost?

Nejasnim odstotek steroidov mamil lahko postanejo zasvojeni z drogami, kar dokazuje njihovo nadaljnjo zlorabo kljub telesnimi težavami in negativni vplivi na družbene odnose. Prav tako, steroid zlorabljajo navadno porabili veliko časa in denarja pridobitev drog, kar je dodaten pokazatelj, da se lahko zasvojen. Posameznike, ki lahko zloraba steroidov izkušnje odtegnitveni simptomi, ko so prenehali jemati steroide, kot so nihanje razpoloženja, utrujenost, nemir, izguba apetita, nespečnost, zmanjša spolni nagon, in steroidov cravings. Najbolj nevarno za odtegnitvene simptome je depresija, ker je včasih vodi do poskusov samomora. Če levo nezdravljenimi, nekaj depresivnih simptomov, povezanih z anaboličnim steroidom umik Znano je, da obstajajo za leto ali več po abuser ustavi ob drog.