Medicine


Kaj lahko dejavniki poslabša atopijski dermatitis?

Veliko dejavnikov ali pogoji lahko okrepi simptomov atopijskega dermatitisa, vključno s suho kožo, zimski ali hladnem vremenu, volna krpe, in drugi draži kožo pogoji. Ti dejavniki lahko sprožijo nadaljnje Skrbim-vrag cikla, nadaljnje spodbujanje mnogokrat že pretirano aktiven imunski sistem v koži. Ponavljajoče se poslabšanje in aktiviranje cikla Skrbim-praske lahko povzroči dodatne poškodbe kože in pregrade razčlenitev. Ti elementi poslabšanje se lahko razdelijo v dve glavni kategoriji: dražečih in alergene. Emocionalni dejavniki in nekaterih okužb lahko vpliva tudi atopijski dermatitis.

Lahko atopijskega dermatitisa vpliva na obraz?

Da. Atopični dermatitis, lahko vplivajo na kožo okoli oči, veke, obrvi, in udarcev z bičem. Praskanje in drgnjenje oči lahko povzroči, da koža na spremembe v videzu. Nekateri ljudje z atopijskim dermatitisom razvoj dodatnih kožne gube pod njihovimi očmi, imenovano atopijski Falta ali Dennie-Morgan krat. Drugi ljudje imajo lahko hyperpigmented vek, kar pomeni, da koža na vekah potemni od vnetje ali senenega nahoda (alergijske Modrice pod očmi). Neenakomeren obrvi in trepalnice so lahko tudi posledica praske ali drgnjenje.

Obraz je zelo pogosto vpliva na dojenčke, ki bi lahko pretirano sliniti in postane razdražena zaradi stika kože s svojo slino, ki izhajajo.