Medicine


Zdravljenja bolnikov z rakom analni.

Obstajajo različne vrste zdravljenja za bolnike z rakom analni.

Različne vrste zdravljenja so na voljo za bolnike z rakom analni. Nekateri postopki se standard (trenutno uporabljajo zdravljenje), in nekateri, ki se preskuša v kliničnih preskušanjih. Zdravljenje klinično preskušanje Raziskava naj bi pomagal izboljšati sedanje rabe ali pridobivanje informacij o novih načinov zdravljenja za bolnike z rakom. Ko kliničnih preskušanj kažejo, da je nova obravnava bolje kot standardno zdravljenje, novo obravnavo, lahko postane standardna zdravljenja. Bolniki lahko želeli, da razmišljajo o tem sodeluje v kliničnem preskušanju. Nekaj kliničnih preskušanjih so odprti le bolnikom, ki še niso začela obravnavo.

Tri vrste standardno zdravljenje se uporabljajo:

Obsevanja

Radioterapijo je zdravljenje raka, ki uporablja visoke energetske x-žarki, ali druge vrste sevanja za ubijanje rakavih celic. Obstajata dve vrsti radioterapijo. Zunanje sevanje zdravljenje uporablja stroj, zunaj organa za pošiljanje sevanje proti raku. Notranji radioterapijo uporablja radioaktivno snov, zaprti v igel, semena, žice, ali katetri, ki so neposredno dajo na ali blizu raka. Tako radioterapijo je odvisna od vrste in stopnje raka, ki se zdravijo.

Kemoterapija

Kemoterapija je zdravljenje raka, ki uporablja droge, da se ustavi rast rakavih celic, bodisi s ubijanje celice ali z ustavitvijo celic tako. Ko je kemoterapija, ki jih usta ali pa se vložijo v veno ali mišico, drog vstopijo v krvni obtok in lahko dosežejo rakavih celic po telesu (sistemsko kemoterapijo). Ko je kemoterapija namestiti neposredno v hrbtenici, organ, ali telesno votlino, kot so trebuh, drog v glavnem vpliva na rakave celice na tistih področjih, (regionalni kemoterapijo). Tako kemoterapije je odvisna od vrste in stopnje raka, ki se zdravijo.

Surgery

* Lokalni resekcijo: Kirurški postopek, pri katerem je tumor zmanjšal iz anus skupaj z nekaj zdravega tkiva okoli njega. Lokalne resekcija se lahko uporabi, če je rak je majhna in ni razširila. Ta postopek lahko shranite sphincter mišice, tako da lahko bolnik še vedno nadzor črevesa gibanja. Tumorjev, ki razvijajo v spodnjem delu anus se lahko pogosto odstranijo z lokalnimi resekcijo.

* Abdominoperineal resekcijo: Kirurški postopek, v katerem anus, danke, in del sigmoid debelo črevo, se odstranijo s pomočjo rez v trebuhu. Zdravnik šiva koncu črevesja, da odpiranje, imenovano stomo, v površini trebuha, tako da je telo odpadkov, zbranih v vreči za enkratno izven telesa. To se imenuje stoma. Bezgavke, ki vsebujejo raka se prav tako lahko odstrani med to operacijo.

Anal raka kirurgija z stoma. Anus, danke, in del debelega črevesa, se odstranijo, stomo se ustvari, in je stoma vreča pritrjena na stomo.
Anal raka kirurgija z stoma. Anus, danke, in del debelega črevesa, se odstranijo, stomo se ustvari, in je stoma vreča pritrjena na stomo.

Ob človeški virus imunske pomanjkljivosti lahko vpliva na zdravljenje raka anal.

Zdravljenju raka lahko dodatno škodo že oslabljen imunski sistem bolnikov, ki so virus človeške imunske pomanjkljivosti (HIV). Iz tega razloga, bolnikih, ki imajo raka in analni HIV se običajno obravnavajo z nižjimi odmerki zdravil proti raku in sevanja, kot pri bolnikih, ki nimajo z virusom HIV.

Nove vrste zdravljenja, ki so testirani v kliničnih preskušanjih.

Ta povzetek oddelek opisuje zdravljenje, ki se že raziskovali v kliničnih preskušanjih. Morda ne omenja vsako novo zdravljenje pa so jih raziskali. Informacije o kliničnih preskušanjih je na voljo na spletni strani NKI Web.

Radiosensitizers

Radiosensitizers so zdravila, ki bi tumorske celice bolj občutljive za radioterapijo. Kombiniranje radioterapijo s radiosensitizers lahko ubije več tumorskih celic.

Bolniki lahko želeli, da razmišljajo o tem sodeluje v kliničnem preskušanju.

Pri nekaterih bolnikih, sodeluje v kliničnem preskušanju je lahko najboljša izbira zdravljenja. Kliničnih preskušanjih so del postopka za raziskave raka. Klinična preskušanja so storiti, da bi ugotovili, ali novih načinov zdravljenja raka so varne in učinkovite ali bolje kot standardno zdravljenje.

Veliko standardnih današnje zdravljenja raka, temeljijo na prejšnjih kliničnih preskušanj. Bolniki, ki sodelujejo v kliničnem preskušanju lahko prejme standardno zdravljenje ali pa med prvimi, ki prejmejo novo obravnavo.

Bolniki, ki sodelujejo v kliničnih preskušanjih, tudi pomagala izboljšati način, rakom, bodo obravnavani v prihodnji. Tudi ko kliničnih preskušanjih ne vodijo do učinkovitega zdravljenja novo, pogosto odgovor pomembnih vprašanj in pomagati raziskave naprej.

Bolniki lahko vstopijo kliničnih preskušanjih pred, med, ali po začetku njihove zdravljenje raka.

Nekaj kliničnih preskušanj vključujejo le bolniki, ki še niso prejeli zdravljenje. Drugi poskusi test zdravljenja bolnikov, katerih rak še ni prišel boljše. Obstajajo tudi kliničnih preskušanj, da test nove načine za ustavitev raka ne bo ponovilo (vrača) ali zmanjšanje neželenih učinkov zdravljenja raka.

Kliničnih preskušanjih se odvijajo v mnogih delih države. Oglejte si možnosti zdravljenja oddelek, ki sledi, za povezave do trenutno zdravljenje kliničnih preskušanj. Ti so bili pridobljeni iz kliničnih preskušanj NKI zbirka podatkov.

Spremljanje testi so lahko potrebni.

Nekateri testi, ki so bile izvedene za diagnosticiranje raka ali če želite izvedeti fazi raka lahko ponovi. Nekateri preskusi bo treba ponoviti, da bi videli, kako dobro deluje zdravljenje. Odločitve o tem, ali naj nadaljuje, sprememba, ali prenehati zdravljenje, se lahko na podlagi rezultatov teh testov. To se včasih imenuje ponovno uprizoritev.

Nekateri testov bo še treba narediti od časa do časa po zdravljenju se je končalo. Rezultati teh preskusov se lahko pokažejo, če je vaše stanje spremenilo ali če rak se je ponavljala (pridi nazaj). Ti testi so včasih imenovane nadaljnjih preskusov ali pregledov.