Medicine


Kaj povzroča anal razpokami?

Anal razpoke so posledica poškodbe na anus in analni kanal. Vzrok travma je običajno prebava, in lahko veliko bolnikov spomnite natančno gibanje črevesja, v katerem je začel svojo bolečino. Razpoka je lahko posledica trdega blata ali ponavljajoče se epizode driska. Občasno, vnos rektalno termometer, klistir tip, endoskop, ali ultrazvok sonde (za obravnavo žleze prostate) lahko povzroči poškodbe dovolj za izdelavo razpoklinsko. Med porodom, travme, da presredka (kožo med zadnjo vagino in anusom) lahko povzroči solza, ki se razteza v anoderm.

Najpogostejši kraj za analni razpoki v obeh moških in žensk (90% vseh razpok) je vzdolžno Pozadi v analni kanal, del anus najbližje hrbtenice. Razpokah so bolj pogosti Pozadi zaradi konfiguracije mišic, ki obdaja anus. Ta mišica zapleten, besedilu kot zunanje in notranje analne mišice zapiralke, temelj in podpira analni kanal. Mišice zapiralke so ovalne oblike in so najbolje podpreti na njihovi strani in najšibkejše Pozadi. Ko solze se pojavijo v anoderm, Zato, oni so bolj verjetno, da bo zadnji del. Pri ženskah, obstaja tudi slaba podpora za anterior analni canal zaradi prisotnosti nožnico prednjim delom anus. Iz tega razloga, 10% razpok pri ženskah so anterior, medtem ko samo 1% so anterior pri moških. Na spodnjem koncu razpok oznake na koži lahko tvorijo, ti sentinal kup.

Ko razpoke pojavijo na mestih, razen vzdolžno Pozadi ali anteriorno, morajo dvigniti sum, da problem, ki ni travma je vzrok. Drugi vzroki so razpoke anal raka, Crohnova bolezen, levkemije kot tudi mnoge nalezljive bolezni, vključno z tuberkulozo, virusne okužbe (citomegalovirusom ali herpes), sifilis, gonoreja, klamidija , Mehka čir (Hemophilus ducreyi), in človeškim virusom imunske pomanjkljivosti (HIV). Med bolniki s Crohnovo boleznijo, 4% bo imela analni razpoki kot prvi izraz bolezen njihovih Crohnovo, in polovica vseh bolnikov s Crohnovo boleznijo bo sčasoma razvije anal razjede, ki lahko videti kot razpoklinsko.

Študije anal kanala pri bolnikih z anal razpoke dosledno kažejo, da mišice okoli analne kanala so pogodbenice premočno (so v spazem), s tem ustvarja tlak v kanal, ki je nenormalno visoka. Dva mišice, ki obkrožajo analni kanal so zunanji analni mišice zapiralke in notranji analni sphincter (že razpravljali). Zunanje anal sphincter je prostovoljna (progastih) muscle, that is, se lahko zavestno nadzorovati. Tako, ko moramo imeti prebava, da lahko bodisi zaostritev zunanje mišice zapiralke in preprečiti prebava, ali bomo lahko sprostite se in pustite, da prebava. Po drugi strani pa, notranji analni sphincter je neprostovoljna (nemoteno) muscle, thatmišicišice ne moremo nadzorovati. Notranji sphincter se stalno pogodbeno in običajno preprečuje majhne količine blata iz uhajajo iz danke. Ko znatno obremenitev blata doseže danke, kot to počne tik pred prebava, notranji anal sphincter sprošča samodejno pustiti mimo blatu (that is, razen če bi zunanji analni sphincter je zave, ki jeostrila).

Ko analno Razpoka je prisotna, notranji analni sphincter je v spazem. Poleg tega, po sphincter dokončno pa se sprostite, da se omogoči prebava prenesti, namesto da bi šel nazaj na počitek ravni krčenje in pritiska, notranji anal sphincter pogodbe še bolj močno, za nekaj sekund, preden gre nazaj na povišane ravni počitka krčenja. To je mislil, da je visok tlak in počitek “Prekoračitev” krčenje notranjega anal sphincter po prebava pull robovi fisure narazen in preprečuje fisure iz zdravilnih.

Dobava krvi in anus analni kanal, lahko prav tako igrajo vlogo pri slabo zdravljenje analne razpoke. Anatomsko in mikroskopske raziskave anal kanala na živalskih trupel, da se v 85% posameznikov, ki zadnji del analni kanal (kjer je večina razpok pride) ima manj krvi, ki izhajajo, da ga od drugih delov analni kanal. Poleg tega, ultrazvok študije, ki merijo pretok krvi je pokazala, da je zadnji analni kanal manj kot polovica pretoka krvi drugih delov kanala. Ta relativno slab pretok krvi je lahko dejavnik pri preprečevanju razpokami iz zdravilnih. Prav tako je možno, da povečan pritisk v analni kanal zaradi krč notranjega analne mišice zapiralke lahko stisne krvne žile analni kanal in dodatno zmanjšanje pretoka krvi.