Medicine


Vzroki za srbenje okoli anusa

* Anal srbenje lahko povzročijo draži kemikalije v živilo mi trošiti, kot jih najdemo v začimbah, vroče omake, in papriko.

* Anal srbenje lahko tudi posledica draženja stalne vlage v anus, ki jih povzročajo pogoste tekoče blato, driska, ali pobeg majhnih količin blata (inkontinenco). Vlaga povečuje možnost okužbe anus, zlasti kvas, zlasti pri bolnikih s sladkorno boleznijo ali z virusom HIV.

* Zdravljenje z antibiotiki lahko povzroči tudi kvas okužba in draženje anusa.

* Psoriasis lahko tudi draži anus.

* Nenormalna prehodi (fistul) iz tankega črevesa ali črevo v kožo okoli anusa lahko obliko, ki je posledica bolezni (kot so Crohnova bolezen), in teh fistul prinašajo draži tekočine za analni območje.

Druge težave, ki lahko povzroči srbenje anal vključujejo:

* pinworms,

* hemoroide,

* solze anal kože (razpok), in

* koža tags (nenormalno lokalna rast anal kože).

Če anal srbenje ne preneha?

Za vztrajno anal srbenje, prizadevanja so usmerjena k ugotavljanju osnovni vzrok. Pregled pri zdravniku, lahko hitro ugotovil najbolj vzroke anal srbenje. Prilagoditve v prehrani, zdravljenje okužb, ali kirurške postopke za odpravo osnovni vzrok lahko zahteva.

Kaj je analni srbenje?

Anal srbenje je draženje kože na izstopu iz danke, znan kot anus, skupaj z željo, da nič. Čeprav lahko srbenje se odziva na kemikalije v blatu, to pogosto pomeni, da je vnetje analne območja. Intenzivnost analni srbenje in vnetje znesek poveča iz neposredne poškodbe praske in prisotnost vlage. Na svoji najmočnejši, anal srbenje povzroča nesprejemljivo nelagodje, ki se pogosto opisuje kot pekoč občutek in bolečina.