Medicine


Kakšni so simptomi tumorja odraslih možganov?

Zdravnik je treba obravnavati, če se pojavijo simptomi naslednjih:

* Pogoste glavobole.

* Bruhanje.

* Izguba apetita.

* Spremembe v razpoloženju in osebnost.

* Spremembe v sposobnost mišljenja in se učijo.

* Zasegi.

Kaj testi se uporabljajo za iskanje in diagnosticiranje možganskih tumorjev odraslih?

Testi, da preuči možganov in hrbtenjače se uporabljajo za odkrivanje (iskanje) odraslih tumor na možganih. Naslednji testi in postopki, ki se lahko uporabljajo:

* CT (CAT skeniranje): Postopek, ki omogoča vrsto podrobnih slik področij v telesu, vzetih iz različnih zornih kotov. Slike so narejene z računalnikom povezan z rentgenski aparat. Barvanje lahko vbrizga v veno ali pogoltne za pomoč organov ali tkiv pokažejo bolj jasno. Ta postopek se imenuje tudi računalniške tomografije, računalniško tomografijo, ali računalniško tomografijo osno.

* MRI (slikanje z magnetno resonanco): Postopek, ki uporablja magnet, radijskih valov, in računalnik, da bi vrsto podrobnih slik možganov in hrbtenjače. Snovi, imenovane gadolinij se injicira v bolnika z veno. Gadolinij zbira okoli rakave celice tako da pokažejo svetlejši v sliki. Ta postopek se imenuje tudi jedrsko magnetno resonanco (NMRI).

Adult tumor na možganih se postavi diagnoza in odstrani v kirurgiji. Če je možganski tumor sum, biopsije se izvede z odstranitvijo del lobanje in z iglo odstraniti vzorec tkiva možganov. Patolog pogled tkiva pod mikroskopom za iskanje rakave celice. Če se ugotovi, rakavih celic, Zdravnik bo odstranitev tumorja toliko, kot je mogoče varno v istem operacijo. Lahko MRI nato storiti, da bi ugotovili, ali kateri koli rakave celice ostanejo po operaciji. Testi so prav tako storiti, če želite izvedeti razred tumor.