Medicine


Kaj je razred tumor?

Stopnjo tumorja se nanaša na kako nenormalne rakave celice pogled pod mikroskopom in kako hitro tumor je verjetno, da raste in širjenje. Patolog določa stopnjo tumorja uporabe tkiva, odvzetega za biopsija. Naslednji ocenjevalni sistem, se lahko uporabijo za odrasle možganskih tumorjev:

Razred I

Tumor raste počasi, je celic, ki so podobni normalne celice, in le redko se širi v bližini tkiva. Morda bo mogoče odstraniti ves tumor z operacijo.

Grade II

Tumor raste počasi, vendar se lahko razširil na bližnje tkivo in lahko postanejo višjega kakovostnega razreda tumor.

Razred III

Tumor hitro rasla, verjetno razširil na bližnje tkivo, in tumorske celice videz zelo drugačen od normalnih celic.

Razred IV

Tumor raste zelo agresivno, je celic, ki so videti zelo drugačne od normalnih celic, in je težko uspešno zdravljenje.

Možnost izterjave (napoved) in izbira zdravljenja je odvisna od vrste, razred, in mesto tumorja in ali rakave celice še vedno po operaciji in / ali so se razširile na druge dele možganov.

Vrste Adult možganskih tumorjev

Obsegu ali širjenje raka je ponavadi opišemo kot postopka. Nimajo enotnega sistema za počivališče možganskih tumorjev. Primarnih možganskih tumorjev lahko razširi v centralni živčni sistem (možganov in hrbtenjače), vendar so redko razširil na druge dele telesa. Za zdravljenje, možganskih tumorjev so razvrščeni po vrsti celice, v kateri tumor je začela, lokacije tumorja v centralnem živčnem sistemu, in stopnjo tumorja.

Vrste odraslih možganskih tumorjev vsebovati naslednje:

Brain Stem gliomas

To so tumorji, ki tvorijo v možganskega debla, del možganov, povezanih s hrbtenjačo. Pogosto so visokega kakovostnega razreda. Možganskega debla gliomas, da so visokega kakovostnega razreda ali širjenje široko skozi možgansko deblo, je težko uspešno zdravljenje. Da bi preprečili poškodbe zdravega možganskega tkiva, možganskega debla glioma je običajno diagnosticirana brez biopsijo.

Šišarkast Astrocytic tumor

Pineal tumorjev obliki ali v njeni bližini Šišarkast žleze. Šišarkast žleze je majhen organ v možganih, ki proizvaja hormon melatonin, snov, ki pomaga nadzorovati naše spanje in budno cikel. Obstaja več vrst tumorjev Šišarkast. Pineal astrocytic tumorji so astrocytomas, ki se pojavijo v Šišarkast regiji in se lahko vsak razred.

Pilocytic astrocitoma (razred I)

Astrocytomas so tumorji, ki se začnejo v možganske celice imenovane astrocitov. Pilocytic astrocytomas rastejo počasi in redko razširil na tkiva okoli njih. Ti tumorji se pojavljajo najpogosteje pri otrocih in mladih odraslih. Lahko so običajno obravnavajo uspešno.

Razpršenih astrocitoma (razred II)

Razpršenih astrocytomas rastejo počasi, vendar se pogosto širijo v bližini tkiva. Nekateri od njih je napredek v višji razred. Pojavljajo se najpogosteje pri mladih odraslih.

Anaplastični astrocitoma (razred III)

Anaplastični astrocytomas imenujemo tudi maligni astrocytomas. Rastejo hitro in razširil na bližnje tkiva. Tumorske celice so drugačni od normalnih celic. Povprečna starost bolnikov v razvoju anaplastični astrocytomas je 41 let.

Glioblastoma (razred IV)

Glioblastomas so maligni astrocytomas, ki rastejo in širjenja agresivno. Celic na videz zelo drugačen od normalnih celic. Cor. Glioblastomom se imenuje tudi glioblastomom multiforme razreda IV astrocitomi.. Pojavljajo se najpogosteje pri odraslih, starih med 45 in 70 let.

Oligodendroglial Tumors

Oligodendroglial tumorji začeli v možganske celice imenovane oligodendrocytes, ki podpirajo in prehrani živčne celice. Razrede oligodendroglial tumorjev vsebovati naslednje:

* Oligodendroglioma (razred II): Oligodendrogliomas se razvijajo počasi tumorji s celicami, ki izgledajo zelo podobno kot normalne celice. Ti tumorji se pojavljajo najpogosteje pri bolnikih, starih med 40 in 60 let.

* Anaplastični oligodendroglioma (razred III): Anaplastični oligodendrogliomas rastejo hitro in celic na videz zelo drugačen od normalnih celic.

Mešani gliomas

Mešani gliomas se možganskih tumorjev, ki vsebujejo več kot eno vrsto celic. Po napovedih naj vpliva vrsto celic z najvišjo oceno prisotne v tumor.

* Oligoastrocytoma (razred II): Oligoastrocytomas se razvijajo počasi tumorjev sestavljena iz celic, ki izgleda kot astrociti in oligodendrocytes.

* Anaplastični oligoastrocytoma (razred III): To so višjega kakovostnega razreda oligoastrocytomas. Povprečna starost bolnikov v razvoju anaplastični oligoastrocytomas je 45 let.

Ependymal Tumors

Ependymal tumorji ponavadi začne v celicah, v skladu prostore v možganih in okoli hrbtenjače. Ti prostori vsebujejo likvorja, tekočino, ki ščiti blazine in možganov in hrbtenjače. Razrede ependymal tumorjev vsebovati naslednje:

* Naročila in miru ter AI ependimomas:: Ti ependymomas rastejo počasi in so celice, ki so videti zelo podobno kot normalne celice. Te se lahko pogosto odstranijo popolnoma z operacijo.

* Anaplastični ependymoma (razred III): Anaplastični ependymomas rastejo zelo hitro.

Medulloblastoma (razred IV)

Medulloblastomas se možganskih tumorjev, ki se začnejo v spodnjem zadnjem delu možganov. Oblikujejo se iz nenormalnih možganskih celic v zelo zgodnji fazi razvoja. Medulloblastomas običajno najdemo pri otrocih ali mlajših odraslih, starih med 21 in 40 let. Ta vrsta raka se lahko razširila iz možganov v hrbtenici skozi cerebrospinalni tekočini.

Šišarkast parenhimskih Tumors

Pineal parenhimskih tumorjev obliki iz parenhimskih celicah ali pinocytes, celic, ki tvorijo večino Šišarkast žleze. Ti se razlikujejo od Šišarkast astrocytic tumorjev, ki so astrocytomas tej obliki v tkivu, ki podpira Šišarkast žleze. Razrede Šišarkast parenhimskih tumorjev vsebovati naslednje:

* Pineocytomas (razred II): Pineocytomas se razvijajo počasi Šišarkast tumorjev, ki se pojavljajo najpogosteje v starosti odraslih 25 do 35.

* Pineoblastomas (razred IV): Pineoblastomas so redki in zelo maligne. Ponavadi se pojavijo pri otrocih.

Meningealni Tumors

Možganskih ovojnic tumorji obliki v mening, tanke plasti tkiva, ki pokrivajo možgane in hrbtenjačo. Vrste možganskih ovojnic tumorjev vsebovati naslednje:

* Razred I meningioma: Meningiomas so najpogostejši Meningealni tumor. Grade 1 meningiomas se razvijajo počasi in benigne. Najdemo jih najpogosteje pri ženskah.

* Razredčena II in III meningiomas in hemangiopericitomas:: To so redki maligni tumorji Meningealni. Rastejo hitro in lahko njihovo širjenje v možganih in hrbtenjači. moški. Razred III meningiomas so pogostejše in bolj.. Hemangiopericytomas pogosto ponovno pojavijo po zdravljenju in večina jih razširil na druge dele telesa.

Zarodnih celic tumor

Tumorji zarodnih celic nastanejo iz zarodnih celic, celice, ki so namenjeni za oblikovanje semenčic v modih ali jajc v jajčnikih. Te celice lahko potujejo v druge dele telesa in oblike tumorjev. Vrste zarodne celice tumorjev vsebujejo germinomas, zarodka karcinomov celic, choriocarcinomas, in Teratomas. Te se lahko pojavijo kjerkoli v telesu in je lahko benigni ali maligni. V možganih, so ponavadi v sredini, v bližini Šišarkast žleze, in se lahko razširil na druge dele možganov in hrbtenjače. Večina tumorjev zarodnih celic pojavi pri otrocih.

Craniopharyngioma (razred II)

Craniopharyngiomas pojavijo v sellar regiji možganov, v bližini hipofize. Hipofize je majhen organ o velikosti graha, se nahaja na dnu možganov. Ta žleze nadzor veliko funkcij telesa, predvsem rast. Pri odraslih, ti tumorji pojavijo najpogosteje po starosti 50 let. Craniopharyngiomas lahko pritisnete na tkivo bistveno možganih in povzročijo simptome, da nastopijo. Tumorji lahko tudi blok tekočine v možganih in povzročijo otekanje. Prognoza je dobra za craniopharyngiomas, ki so v celoti odstraniti v kirurgiji.

Hipofize tumorji se pojavljajo tudi v tej regiji.

Periodično Adult Brain tumor

Periodično odraslih tumor na možganih, je tumor, ki je ponavljala (pridi nazaj) potem ko je bil obdela. Adult možganskih tumorjev pogosto ponovi, včasih več let po prvi tumor. Tumor lahko prišel nazaj v možganih ali v drugih delih telesa.

Metastatskim možganskih tumorjev

Vrst raka, ki navadno razširil v možgane, so raka na pljučih, prsi, neznano primarnem mestu, melanoma, in debelo črevo. Približno polovica metastatskega hrbtenjače tumorjev povzroča pljučnega raka.

Prognoza je odvisna od naslednjih:

* Ali je bolnik mlajši od 60 let.

* Ali obstajajo manj kot 3 tumorjev v možganih in / ali hrbtenjače.

* Lokacijo tumorjev v možganih in / ali hrbtenjače.

* Kako dobro tumor odziva na zdravljenje.

* Ali primarnega tumorja še naprej narašča ali širjenje.

Prognoza je boljša za možgane zasevki iz raka dojk kot iz drugih vrst primarnim rakom.

Prognoza je slabše za možgane zasevki iz raka debelega črevesa.