Medicine


Kako se odrasli možgani zdravljenih tumorjih?

Različne vrste zdravljenja so na voljo za bolnike z odraslimi tumor na možganih. Nekateri postopki se standard (trenutno uporabljajo zdravljenje), in nekateri, ki se preskuša v kliničnih preskušanjih. Pred začetkom zdravljenja, bolniki morda želeli, da razmišljajo o sodeluje v kliničnem preskušanju. Zdravljenje klinično preskušanje Raziskava naj bi pomagal izboljšati sedanje rabe ali pridobivanje informacij o novih načinov zdravljenja za bolnike z rakom. Ko kliničnih preskušanj kažejo, da je nova obravnava bolje kot standardno zdravljenje, novo obravnavo, lahko postane standardna zdravljenja.

Tri vrste standardno zdravljenje se uporabljajo.

1. Surgery: Surgery se uporablja, Če je mogoče,, za zdravljenje odraslih tumor na možganih, kot je opisano v poglavju Opis tega povzetka.

2. Obsevanja: Radioterapijo je zdravljenje raka, ki uporablja visoke energetske x-žarki, ali druge vrste sevanja za ubijanje rakavih celic. Obstajata dve vrsti radioterapijo. Zunanje sevanje zdravljenje uporablja stroj, zunaj organa za pošiljanje sevanje proti raku. Notranji radioterapijo uporablja radioaktivno snov, zaprti v igel, semena, žice, ali katetri, ki so neposredno dajo na ali blizu raka. Tako radioterapijo je odvisna od vrste in stopnje raka, ki se zdravijo.

3. Kemoterapija: Kemoterapija je zdravljenje raka, ki uporablja droge, da se ustavi rast rakavih celic, bodisi s ubijanje celice ali z ustavitvijo celic tako. Ko je kemoterapija, ki jih usta ali pa se vložijo v veno ali mišico, drog vstopijo v krvni obtok in lahko dosežejo rakavih celic po telesu (sistemsko kemoterapijo). Ko je kemoterapija namestiti neposredno v hrbtenici, organ, ali telesno votlino, kot so trebuh, drog v glavnem vpliva na rakave celice na tistih področjih, (regionalni kemoterapijo). Raztapljanje rezin, se lahko uporabijo za dostavo zdravil proti raku neposredno v mestu tumor na možganih, potem ko je bil tumor odstranjen z operacijo. Tako kemoterapije je odvisna od vrste in stopnje raka, ki se zdravijo.

Kaj so metastatskim možganskih tumorjev?

Pogosto, tumorji najdemo v možganih so se začele nekje drugje v telesu in širjenja (metastaziral) do možganov. To so ti metastatskim možganskih tumorjev.

Kaj so odrasle možganskih tumorjev?

Adult možganskih tumorjev, so bolezni, pri kateri raka (maligne) celice začnejo rasti v tkiva možganov. Možganov nadzoruje spomin in učenje, čutila (zaslišanje, pogled, vonj, okus, in dotik), in čustev. Prav tako nadzoruje druge dele telesa, vključno z mišicami, organov, in krvnih žil. Tumorji, ki se začnejo v možganih, se imenujejo primarna možganskih tumorjev.