Medicine


Lahko spina bifida je treba preprečiti?

Folna kislina, imenovano tudi folatov, je pomemben vitamin pri razvoju zdravega zarodka. Čeprav ob tem vitamin ne more zagotoviti, ob zdravega otroka, Lahko pomaga. Nedavne raziskave so pokazale, da z dodajanjem folne kisline, njihove prehrane, ženske v rodni dobi znatno zmanjša tveganje za otroka z napako nevralne cevi, , kot je spina bifida. Zato, Priporočljivo je, da vse ženske v rodni dobi porabijo 400 mikrogramov folne kisline dnevno. Hrane z veliko folne kisline vsebuje temno zelena zelenjava, jajčne rumenjake, in nekaj sadja. Mnogih živil, kot so nekateri iz žit za zajtrk, obogatenega kruha, moka, mape, riž, in drugi žitni mlevski izdelki, so sedaj obogatena s folno kislino. Veliko multivitamins vsebuje priporočeni odmerek folne kisline, kot tudi.

Ženske, ki imajo otroka s spina bifida, so spina bifida sami, ali je že bila nosečnost vpliva nobena okvara nevralne cevi so v večji nevarnosti, da imajo otroka s spina bifida ali druge okvare nevralne cevi. Te ženske lahko zahtevajo več folne kisline, preden zanosite.

Kakšna je prognoza za spina bifida?

Otroci s spina bifida lahko povzroči razmeroma aktivno življenje. Prognoza je odvisna od števila in resnosti nepravilnosti in s tem povezanih zapletov. Večina otrok z motnjo imajo normalno inteligenco in lahko hodi, običajno s pripomočki. Če učne težave, razvoj, zgodnje posredovanje izobraževalnih je koristno.