Medicine


Kakšni so zapleti s trebušne aorte anevrizma?

Rupture je bojazen, problem. Raztrganje anevrizme trebušne je katastrofa. Je zelo smrtna in je običajno pred neizmerne bolečine v spodnjem delu trebuha in nazaj, z nežnostjo od anevrizme. Raztrganje anevrizme trebušne vzroke obilno krvavitev in povzročijo šok. Smrt lahko hitro slediti. Polovica vseh oseb z nezdravljeno anevrizme trebušne aorte umrl zloma v petih letih. Trebušne aortne anevrizme so 13. najpogostejši vzrok smrti v ZDA.

Periferna embolizacija iz strdka znotraj anevrizme lahko pride, če pride kos strdka svoboden in potuje še v arterijski sistem. Ta strdek fragment lahko vloži v manjše arterije in blokira pretok krvi. Okužbe anevrizme lahko pride iz vrtinčast tok krvi iz grobe notranje površine prizadete aorta.

Kako so trebušne aorte popraviti anevrizme?

Cilj kirurškega zdravljenja v trebuhu aortna anevrizma je preprečiti anevrizma počenja. Tradicionalno, popravilo aortne anevrizme je bil kirurški. Operacija zajema odprtje trebuha, iskanje aorto in odstranjevanje (eksciziji) anevrizma. Sintetična Dacron cev, ki nadomešča odstranjen kos aorta je prišit na svoje mesto.

Manj invaziven poseg, za aortna anevrizma je endovaskularnih kirurgija. To minimalno invaziven poseg, ki omogoča cepljenke (stent) , ki poteka v krvne žile sam na kraj anevrizmo brez potrebe po Rasporiti trebuh. Ne more biti vse anevrizme določena na ta način in da ne more biti dolgoročno korist za to vrsto operacije. Čeprav pooperativni potek je krajši, obstaja potreba po tesnejšem spremljanje in testiranje.

Trebušne aorte anevrizma

* Anevrizma je nenormalno področje lokaliziranega razširitev krvnih žil.

* Aorto izbokline na mestu anevrizme kot šibka točka na obrabljena pnevmatika.

* Aortne anevrizme so običajno vretenaste oblike in vključujejo aorto pod arterij ledvice.

* Pet odstotkov moških, starejših od 60 razvijejo anevrizme trebušne aorte.

* Najpogostejši vzrok anevrizme je ateroskleroza.

* Trebušne aortne anevrizme pogosto ne povzroča simptomov. Če se to zgodi, ki ga lahko povzročajo globoko vrtanje bolečine v spodnjem delu hrbta ali neobičajno vidno trebuhu pulziranjem.

* X-žarki trebuha in drugih testov radiološke se lahko uporablja pri diagnosticiranju anevrizma.

* Raztrganje aortne anevrizme je katastrofa.

* Popravila anevrizme se lahko naredi z operacijo ali endovaskularnih vstavitvijo žilne opornice.