Medicine


Kako je vaskulitis obravnava?

Zdravljenju različnih oblik vaskulitisa temelji na resnost bolezni in organov vpletenih. Obdelave so na splošno usmerjen ustavljanje vnetja in zaviranje imunskega sistema. Tipično, kortizon, povezanih z zdravili, kot je prednizon, Uporabljajo. Additionally, druge imunske zatiranje drog, kot so ciklofosfamid (Cytoxan) in drugi, veljajo. Additionally, pPoleg tegaganov (, kot sta srce ali pljuča) lahko zahteva posebno zdravljenje, ko je bolezen aktivna.

Upravljanje vaskulitisa je razvijajoče se področje medicine. Idealna programe za spremljanje in zdravljenje bo še naprej izboljševala, kot so bolezni vzorcev in vzrokov opredeljuje medicinske raziskave.

Kako je vaskulitis diagnoza?

Laboratorij za testiranje krvi ali telesnih tekočin pri bolnikih z aktivno vaskulitisa splošno kaže vnetje v telesu. Glede na stopnjo sodelovanja organov, različnih testov delovanje organov lahko nenormalno.

Diagnozo vaskulitis je dokončno vzpostaviti po biopsijo vključenih tkiva kaže vzorec krvnih žil vnetje. Primeri tkiva uporabljeni za biopsijo vključujejo kožo, sinusov, Vrckanje, živca, in ledvice. Odvisno od razmer, alternativa biopsijo lahko test x-ray krvnih žil imenovano angiogram, , ki lahko dokažejo značilne vzorce vnetja prizadetih krvnih žil.

Vaskulitis
* Vaskulitis je skupina bolezni, katerih značilnost občasni vnetje žil.

* Diagnozo vaskulitis lahko potrdimo z biopsijo vpletenih tkiva ali angiografijo.

* Zdravljenje je usmerjen zmanjšuje vnetje krvnih žil in izboljšati delovanje prizadetih organov.