Medicine


Zakaj so oči lahka tarča za alergije?

Ko odpreš oči, veznice postane neposredno izpostavljene okolju, brez pomoči sistem za filtriranje, kot cilia, dlake pogosto najdemo v nosu.

Alergija dejstvo,

Približno 54 milijonov ljudi, o 20% v ZDA. prebivalstva, imajo alergije. Skoraj polovica teh ljudi ima alergijsko bolezen oči.

Ljudje, ki so bolj dovzetni za alergijske bolezni oči, so tiste, ki imajo zgodovino alergijski rinitis in atopični dermatitis in tistih z močno družino in / ali osebno anamnezo alergije. Simptomi se običajno pojavijo pred starostjo 30.

Scenarij za razvoj alergije simptomov je zelo podobno za oči, kot da je za nos. Alergeni povzročajo alergijo IgE protiteles na plašč številne mastocitov v veznice. Po reexposure na alergen, jambor celic je pozval, da sproščanje histamina in drugih mediatorjev. Rezultat je srbenje, gorenja, in izcedek iz oči, ki postanejo rdeče in razdraženo zaradi vnetja, kar povzroča zastoje. Veke lahko Nabreknuti, celo do te mere, zapiranje v celoti. Včasih, veznice nabrekne s tekočino, in sega od površine očesa, spominja “Panj” na očeh. Te reakcije lahko povzroči občutljivost na svetlobo. Tipično, obe očesi vplivajo alergijske reakcije. Občasno, samo eno oko je vključena, še posebej ko je le eno oko se namažejo z alergenom, saj to povzroča mastocitov za sprostitev več histamina.

Alergijski konjunktivitis je vnetje veznice, ki jo povzroča reakcijo na alergene. Vnetje povzroča širitev krvnih žil v veznice (“zastojev”), povzroča rdeče ali krvave videz oči.