Medicine


Kaj povzroča angina?

Najpogostejši vzrok za angino pektoris je bolezen koronarnih arterij. Manj pogosti vzrok za angino je krč koronarnih arterij.

Bolezen koronarnih arterij

Koronarnih arterij dobavo oksidirano kri v srčno mišico. Koronarna bolezen razvije kot holesterol je deponiran v arterijski steni, povzroča nastanek trde, debela snov, imenovano holesterol plaketo. Kopičenje oblog holesterola sčasoma povzroči zožitev koronarnih arterij, proces se imenuje arterioskleroza. Ateroskleroza je mogoče pospešiti z kajenje, visok krvni tlak, zvišanega holesterola, in diabetes. Ko postane koronarnih arterij zmanjšal za več kot 50% do 70%, ne morejo več izpolnjevati povečanega povpraševanja koncentracija kisika v krvi, ki jih srčne mišice med vadbo in stres. Pomanjkanje kisika v srčno mišico povzroči bolečine v prsih (angina).

Koronarnih arterij krč

Stenah arterij so obkroženi z mišična vlakna. Hitra krčenje teh mišičnih vlaken povzroči nenadno zmanjšanje (krč) arterij,. Krč koronarnih arterij zmanjšuje krvi v srčno mišico in povzroča angino. Angina zaradi koronarne arterije krčev, se imenuje “varianta” angina pektoris ali Prinzmetalove. Prinzmetalove angina se običajno pojavi v mirovanju, ponavadi v zgodnjih jutranjih urah. Krči se lahko pojavijo v normalnih koronarne arterije, kot tudi v tistih, ki jih zmanjšal arterioskleroza.

Koronarnih arterij krči lahko tudi zaradi uporabe / zlorabe kokaina. Krč stene arterije, ki jih povzroča kokain lahko tako velika, da lahko dejansko povzroči srčni napad.

Kaj so drugi vzroki za bolečine v prsih?

V skrbi za bolnike z bolečinami v prsih, Zdravnik razlikuje, ali je bolečina povezana s pomanjkanjem kisika v srčno mišico (kot v napadu angine pektoris ali srčni), ali je posledica drug proces. Veliko pogoji so menili, da lahko povzročijo bolečine v prsnem košu, ki je podobna srčni infarkt ali angina. Primeri vključujejo naslednje:

* Plevritis (Pljučnica): Vnetje sluznice pljuč (plevritis) povzroča ostro bolečino v prsih, ki ga zaostruje globoko dihanje in kašelj. Bolniki pogosto opazijo zadihanost, delno zaradi svojih plitvo dihanje, da se zmanjša bolečine v prsih. Virusne okužbe, so najpogostejši vzroki plevritisa. Drugi sistemski vnetja, , kot je sistemski lupus, lahko povzroči tudi plevritisa.

* Perikarditis: Perikarditis je vnetje sluznice okrog srca. Simptomi perikarditis so podobni kot pri plevritis.

* Pljučnica: Pljučnica (bakterijska okužba pljuč) povzroča zvišano telesno temperaturo in bolečine v prsnem košu. Bolečina v prsnem košu v bakterijske pljučnice je posledica draženja ali vnetje sluznice pljuč (plevralne).

* Pljučna embolija: krvni strdki potovanje od žil v medenici in spodnjih udih na pljučih, stanje imenujemo pljučna embolija. Pljučna embolija lahko povzroči odmiranje tkiva pljuč (pljučni infarkt). Pljučni infarkt lahko povzroči draženje poprsnice, povzroča bolečine v prsih, podobne plevritisa. Nekateri pogosti vzroki za nastanek krvnih strdkov v teh žilah je globoko vensko trombozo (podaljšanim nepremičnost, nedavno operacijo, poškodbe nog, ali medenične okužbe).

* Pnevmotoraks: Mala mešičkov v pljučnega tkiva (alveolov) lahko spontano praska, povzroči pnevmotoraks. Simptomi vključujejo nenadno pnevmotoraks, hudo, ostra bolečina v prsih in pomanjkanje sape. Eno skupno vzrok pnevmotoraks je hudo emfizem.

* Prolaps mitralne zaklopke: Prolapsa mitralne zaklopke je skupno srčnih zaklopk nenormalnosti, , ki vplivajo na 5% to 10% prebivalstva. MVP je posebno pogosta pri ženskah med 20 to 40 letadotarosti. Bolečina v prsnem košu z MVP je običajno ostra, vendar ne hudo. Za razliko od angina, bolečine v prsnem košu z MVP redko pojavi med ali po vadbi, in ponavadi ne odzivajo na nitroglicerin.

* Aortno disekcijo: Aorte je velik plovilo dali kri iz levega prekata v druge dele telesa. Aortno disekcijo (pretrgane aorte stene) je smrtno nevarno sili. Aortno disekcijo povzroča hudo, neizprosnega prsih in bolečine v hrbtu. Mladi odrasli z aortno disekcijo ponavadi imajo sindrom Marfan's, dedna bolezen, pri kateri nenormalne oblike strukturne beljakovine, imenovane kolagena povzroča šibkost aortne stene. Starejši bolniki razvijejo aortno disekcijo običajno kot posledica kronične, visok krvni tlak, poleg splošnih otrdelih arterij (arterioskleroza).

* Costochondritis, rebro zlomi, mišični krči ali seva: Bolečina, ki izvira iz prsnega koša je lahko posledica obremenitev mišic ali krči, costochondritis, ali rebra zlome. Steni prsnega koša bolečino običajno hitro in stalno. Ponavadi je še poslabšalo zaradi premikanja, kašelj, globoko dihanje, in neposreden pritisk na območju. Mišični krči in napetosti lahko posledica intenzivnega, nenavadno zvijanje in upogibanje. Spoji med rebri in hrustanca ob prsnico lahko postane vneto, stanje, imenovano costochondritis. Zlom reber, ki nastanejo zaradi sodelovanja travma ali rak lahko povzroči velike bolečine v prsnem košu.

* Kompresiji živcev: Kompresijo živčne korenine, ki jih kosti ostruge saj izstopa hrbtenjače lahko povzroči bolečine. Kompresiji živcev lahko povzročijo tudi šibkost in odrevenelost v nadlaket in prsnega koša.

* Skodle (herpes zoster okužba živcev): Pasovec je draženje živcev pred okužbo, ki lahko povzročijo bolečine v prsnem košu dni pred vsakim tipične izpuščaj se pojavi.

* Ezofagealna spazem in refluks: Požiralnik je dolga mišična cev, ki povezuje usta z želodcem. Povratni, ali lahko regurgitacija želodčne vsebine in kisline v požiralnik povzroči zgago in bolečine v prsnem košu. Krč mišice požiralnika lahko povzroči tudi bolečine v prsnem košu, ki se lahko razlikuje od bolečine v prsih, ki jih povzroča angino pektoris ali srčni napad. Vzrok ezofagealna krč mišice, ni znano. Bolečina ezofagealna krčev se lahko odzovejo na nitroglicerin na podoben način, kot je angina.

* Žolčnika napad (žolčnih kamnov): Žolčni kamni lahko blokirajo žolčnika ali žolčnih vodov ter povzročijo hude bolečine v zgornjem delu trebuha, križu in prsih. Žolčniku napadi lahko posnemajo bolečino napada angine pektoris in srčni.

* Anxiety in napadi panike: Anksioznost, depresija, in so napadi panike pogosto povezana z bolečino v prsih traja od minute do dni. Bolečina je lahko ostra ali dolgočasno. To je običajno spremlja težko dihanje, ali nezmožnosti globoko vdihniti. Čustveni stres lahko poslabša bolečine v prsnem košu, vendar je bolečina praviloma ni povezana z naporom, og er ikke zamenja nitroglicerin. Ti bolniki pogosto diha prehitro (hyperventilate), povzroča Nepromišljenost, odrevenelost, in mravljinčenje v ustnice in prsti. Koronarnih arterij dejavniki tveganja za nastanek bolezni so običajno odsoten, pri teh bolnikih. Ker ni test za napadi panike, bolnikov z bolečinami v prsih navadno opraviti teste za izključitev boleznijo koronarnih arterij in drugih vzrokov za bolečine v prsih.