Medicine


Kako je diagnoza angina?

Elektrokardiograma (EKG) je posnetek električno aktivnost srčne mišice, in lahko zazna srčne mišice, ki potrebujejo kisik. EKG je koristno pri prikazujejo spremembe zaradi pomanjkljive oksigenacije srčne mišice ali srčno kap.

Vaja stres test

Pri bolnikih z normalnim EKG počitek, uresničevanje Dirinčenje ali kolo testiranje lahko uporabno orodje presejanja za koronarne bolezni. Med preskusom obremenitvenega (imenovana tudi stres test, uresničevanje elektrokardiogramu, ocenjena preskusov preprogi, ali stres EKG), EKG posnetkov od srca se stalno izvajajo kot bolnik hodi po tekočem traku ali pedali na sobno kolo za povečanje težavnostne stopnje. Pojav bolečine v prsih med vadbo lahko povezana s spremembo na EKG, kar kaže na pomanjkanje kisika v srčno mišico. Ko bolnik počiva, angino pektoris in spremembe na EKG, ki kažejo na pomanjkanje kisika v srcu lahko tako izginejo. Točnost testov obremenitvenega pri diagnozi pomembne koronarne bolezni je 60% do 70%. Če uresničevanje stres test ne kaže znakov bolezni koronarnih arterij, jedrske agent (talija) lahko intravensko med vadbo test izjemnih situacij. Dodatek talij omogoča jedrske slikanje pretoka krvi v različnih regijah srca, uporabo zunanjega kamero. Zmanjša pretok krvi v območju srca med vadbo, z normalnega pretoka krvi v območju v mirovanju, pomeni pomemben arterije zožitev v tej regiji, od srca.

Stres ehokardiografijo

Stres ehokardiografijo združuje ehokardiografijo (UZ slikanje srčne mišice) z obremenitvenega testiranja. Kot preskusov talija, stres ehokardiografijo, je bolj natančen kot test obremenitvenega pri odkrivanju bolezni koronarne arterije. Ko koronarnih arterij je bistveno zmanjšal, srčne mišice, ki jih ta arterije ne pogodbe, kot tudi ostale srčne mišice med vadbo. Nepravilnosti v krčenje mišic lahko zaznamo z ehokardiografijo. Stres ehokardiografijo in testi izjemnih situacij talij sta približno 80% do 85% natančen pri odkrivanju pomembnih bolezni koronarne arterije.

Ko bolnik ne more opraviti test uresničevanje stres zaradi nevroloških ali ortopedskih težav, zdravila lahko intravenozno injicira za simulacijo stresa na srce normalno vložena zaradi izvajanja. Heart slikanje se lahko izvede z jedrsko kamero ali ehokardiografijo.

Katetrizacija srca

Katetrizacija srca z angiografijo (koronarnih arteriography) je tehnika, ki omogoča, x-ray slike, ki jih je treba upoštevati koronarnih arterij. To je najbolj natančen test za odkrivanje koronarne arterije zožitev. Mala votlih plastičnih cevi (katetri) so napredne pod vodstvom x-ray za odprtine koronarnih arterij. Jod kontrast “barvanje” se vbrizga v žile, medtem ko se zapiše video x-ray. Koronarna arteriography daje zdravnik sliko lokacije in resnosti bolezni koronarnih arterij. Te informacije so lahko pomembne kot pomoč zdravnikov, izberite možnosti zdravljenja.

CT koronarnih angiogram

CT koronarno angiografijo je postopek, ki uporablja intravensko barvilo, ki vsebuje jod, in CT skeniranje na sliko koronarnih arterij. Medtem ko je uporaba katetrov ni potrebna (Tako izraz “neinvazivno” test se uporablja za ta postopek), še vedno obstajajo nekatere tveganji, vključno z naslednjim:

* Bolniki alergični na jod

* Bolniki z nenormalno delovanje ledvic

* Izpostavljenost sevanju, ki je podoben, če ne presegajo, , ki je prejel s konvencionalnimi koronarnih angiogram.

Kljub temu, to je na splošno zelo varna test za večino ljudi. To je glavno orodje pri diagnosticiranju bolezni koronarnih arterij pri bolnikih:

* z velikim tveganjem za razvoj koronarne bolezni (cigaret kadilcev, ljudje z genetsko tveganje, visoke ravni holesterola, hipertenzijo, ali diabetes),

* , ki so nejasne rezultate testov uresničevanje stres ali druga preskuševalna, ali

* , ki imajo simptome sumljivo koronarne bolezni