Medicine


Kaj so alergični na pogoje oči?

Alergijski konjunktivitis

Alergijski konjunktivitis, imenovan tudi “alergijske rhinoconjunctivitis,” je najpogostejša alergijska bolezen oči. Pogoj je običajno sezonska in je povezana z seneni nahod. Glavni vzrok je cvetni prah, čeprav je v zaprtih prostorih, kot so alergeni pršic, plesni, in prhljaj od hišne živali, kot so mačke in psi, ki lahko vplivajo na oči skozi vse leto. Tipični pritožb vključujejo srbenje, rdečina, solzenje, gorenja, vodeno odvajanje, in otekanje vek. V veliki meri, akutno (začetna) pojavijo simptomi, povezane z sproščanjem histamina.

Zdravljenja izbire so aktualne antihistaminik kapljice, kot so olopatadine (Patanol), decongestants, in novejših jambor celice stabilizator zdravil. Lokalnimi steroidi, je treba uporabiti le, če ga predpiše zdravnik za hude reakcije in na kratkoročno zaradi možnosti neželenih učinkov. Na splošno, ustni antihistaminiki, kot loratadine (Claritin) ali cetirizin (Zyrtec) so najmanj učinkovita možnost, vendar se pogosto uporablja za zdravljenje alergijski rinitis skupaj z alergijski konjunktivitis.

Alergija pomoč

Drgnjenje srbeče oči je naravni odziv. Vendar pa, drgnjenje običajno poslabša alergijske reakcije zaradi vpliva na fizično mastocitov, ki sproži njihovo sproščanje več mediatorjev imunskega odziva. Prevod: Ne Masiranje oči!

Konjunktivitis z atopijskim dermatitisom

Običajno imenujemo “atopijskega keratoconjunctivitis,” ta pogoj je zloglasni vzrok za resne spremembe oči, zlasti pri mladih odraslih. Atopičnim keratoconjunctivitis pomeni vnetje očesne veznice in tako roženico. “Kerato” pomeni v zvezi z roženico. Ta oblika konjunktivitisa običajno prizadene adolescent boys (trikrat pogosteje kot deklice) in je pogostejša pri tistih, ki so atopični dermatitis, v zgodnjem otroštvu. Stanje je značilno intenzivno srbenje, rdeča območja, ki se pojavijo na vekah. Težka izcedek iz oči se lahko pojavijo, in lahko kožo na veke kažejo, tehtnice in crusts. V hudih primerih, oči postanejo občutljive na svetlobo, in veke opazno zadebeli. Če upravlja slabo, ne more biti trajno brazgotinjenje roženice zaradi kroničnih drgnjenje in praskanje v oči. To lahko povzroči brazgotinjenje vidne spremembe.

Sprožilce za atopijski keratoconjunctivitis Zdi se, da podobne atopijski dermatitis. Iskanje skupnih alergije hrane, kot so jajca, arašidi, mleko, am, pšenice, ali rib je pomembno. Alergenov po zraku, predvsem pršice in hišne prhljaj, so spregledali kot pomemben dejavnik in jo je treba oceniti in nadzorovati.

Znak zdravljenje alergijski konjunktivitis je uporaba močnih antihistaminiki (podobne tistim, ki se uporabljajo v atopijski dermatitis) obvladati srbenje. Aktualnih antihistaminiki, jambor celic stabilizatorji, in kratkoročni uporabi peroralne steroide so koristni za lajšanje srbenja. Občasno, okužba območja (običajno s Staphylococcus, se na splošno imenuje “staph”) poslabša simptome, in zdravljenje z antibiotiki lahko pomagajo nadzorovati srbenje. Alergija shots so uporabni v izbranih primerih.

Alergija opozorilo

Atopičnim keratoconjunctivitis lahko vodi v nastanek sive mrene v največ 10% primerov. V redkih primerih, slepota se lahko pojavijo.

Pomladnega keratoconjunctivitis

Pomladnega keratoconjunctivitis je občasno pogojem, da ponavadi pojavlja v preadolescent fantje (3:1 moškimi in ženskami razmerje) in je ponavadi prerasel v poznih najstniških letih ali zgodnji odrasli dobi. (Pomladnega je drug izraz za “pomlad.”) Pomladnega keratoconjunctivitis običajno pojavi v pozni pomladi in še zlasti se pojavlja na podeželskih območjih, kjer suho, prašni, dvigalo, in toplo prevladujejo pogoji. Oči postanejo intenzivno srbenje, občutljive na svetlobo, in pokrovi neprijetno in droopy. Oči proizvajajo “Vlaknat” razrešnice in, ko ga preizkusimo, površino, zgornji veke zdi “cobblestoned.” Podrobnejši pregled pokaže, oči hudo vnetje zaradi veliko število mastocitov in eozinofilcev nabrane, proizvajajo tako imenovane imenovane “Trantas pike.”

Nepravilno zdravljenje pomladnega keratoconjunctivitis lahko privede do trajne okvare vida. Najbolj učinkovito zdravljenje zdi, da je kratkoročno med nizkim odmerkom lokalnimi steroidi. Aktualna jambor celic stabilizatorji in aktualnih antihistaminiki lahko koristno tudi. Wraparound sončna očala so koristni za zaščito oči pred vetrom in prahom.

Alergija dejstvo,

Keratitis, ali vnetje roženice, v pomladnega in atopičnega keratoconjunctivitis je v veliki meri posledica snov, ki se sprosti iz eozinofilcev, imenovanega velikega osnovni protein.

Giant Bradavičast konjunktivitis (GPC)

Ta pogoj se imenuje za njeno značilno, velike papile, ali izboklin, o veznice v okviru zgornje veke. Ti udarci so verjetno posledica draženja iz tujih snovi, kot so kontaktne leče. Hard, mehko, in so toga plin prepustne leče vseh povezanih s pogojem. Reakcija je lahko povezana z protein nastane na površini kontaktnih leč. Ta pogoj je verjel, v delu, posledica alergijske reakcije na obeh kontaktne leče sam, protein vloge na kontaktne leče, ali konzervans v rešitev za leče kontaktne. Pordelost in srbenje oči razvoj, skupaj z debelo razrešnico.
Alergija na kontaktne leče, je najbolj pogosta med Wearers iz trde kontaktne leče in je najmanjši skupni med tistimi, ki uporabljajo kontaktne leče, še posebej en dan ali en teden vrst. Spanje s kontaktnimi lečami na močno poveča tveganje za razvoj GPC.

Najbolj učinkovito zdravljenje je ustaviti nosijo kontaktne leče. Občasno, spreminjanje tip leče poleg pogostejše čiščenje ali za enkratno uporabo dnevno nosijo leče ne bodo mogli pogoj iz ponavljajočih.
Velikan papile na veznice, , ki so značilni GPC, Vendar pa, lahko traja več mesecev kljub tem ukrepom. Eye zdravil, kot cromolyn (Opticrom) ali lodoxamide (Alomide), Pogosto se uporabljajo v takem stanju, včasih več mesecev. Kontaktne leče ne smete nositi, medtem ko ta zdravila se