Medicine


Kaj je zdravljenje panjev?

Cilj zdravljenja večini primerov navadnih urtikarija je za lajšanje simptomov, medtem ko je stanje izgine samo od sebe. Najpogosteje se uporabljajo peroralno zdravljenje so antihistaminiki, ki pomagajo nasprotujejo učinke histamina ušli z mastociti. Glavni neželeni učinek antihistaminikov je zaspanost.

Veliko antihistaminiki so na voljo brez recepta, kot diphenhydramine (Benadryl.), sprejeti v odmerkih 25 miligramov in klorfeniramina (Klor-Trimeton), sprejeti v odmerku 4 miligramov. Te se lahko vzame tudi do trikrat na dan, ampak zato, ker lahko ta zdravila povzročajo zaspanost, pogosto so sprejeti pred spanjem. Tisti, ki se jim je treba še posebej previdni in se prepričajte, da so v celoti opozorilo pred vožnjo ali sodelujejo v drugih dejavnostih, ki zahtevajo duševne koncentracije.

Loratadine. (Claritin, 10 milligrams) Na voljo je OTC in je manj verjetno, da povzroča zaspanost. Odobril tudi za over-the-counter uporaba je cetirizin (Zyrtec, 10 milligramiligramovje rahlo sedativnimi. Nekateri antihistaminiki so na voljo v kombinaciji s pripravki dekongestiv zdravil (Claritin-D, Zyrtec-D). Dekongestiv komponenta ni potrebna za zdravljenje panjev.

Antihistaminiki, ki zahtevajo recept vključujejo hydroxyzine (Atarax, Vistaril) in cyproheptadine, ki sta pogosto povzroča zaspanost. Recept antihistaminiki, ki povzročajo malo sedacijo so Fexofenadine (Allegra) in levocetirizine (Xyzal). Včasih zdravniki združujejo teh z drugimi vrstami antihistaminikov imenovanih H2 receptorjev, , kot je ranitidin (Zantac) in cimetidin (Tagamet.). To antihistaminik seznam ni popoln. Zdravniki specificiranja zdravljenja načrtov, ki ustrezajo posebnih bolnikov, in jih spremeni glede na klinični odziv.

Ustna steroidov (prednizona, [Medrol.]) lahko pomaga pri hudih primerih panjev v kratkem času, vendar je njihova uporabnost omejena z dejstvom, da v mnogih primerih panjev traja predolgo za uporabo steroidov lahko varno nadaljuje. Druge oblike zdravljenja so bile uporabljene za koprivnica, kot tudi, vključno montelukast (Singulair), ultravijolično sevanje, protiglivično antibiotikov, zdravili, ki zavirajo imunski sistem, in triciklični antidepresivi (amitriptilin. [Elavil, Endep.], nortriptyline. [Pamelor., Aventyl], doxepin [Sinequan., Adapin]). Dokaz za podporo v korist teh zdravljenj je malo. V običajnih primerih, so redko potrebni.

Lokalnim zdravljenjem za panjev vključujejo kreme in losjone, ki pomagajo otopele živčne končiče in srbenje zmanjšalo. Nekatere sestavine, ki lahko dosežete so kafre, Mentol, diphenhydramine, in pramoxine. Mnoge od teh aktualnih pripravkov ni potrebno recepta. Kortizona, ki vsebujejo kreme (steroidov), tudi močne zahteva recept, niso zelo koristen pri nadzoru srbi panjev.

Zaključek

Natančno vedeti, kakšne vrste panjev imate, ali če želite izvedeti več o raziskavah na imunski podlagi panjev ali približno redkejše oblike tega pogoja, se morate posvetovati z zdravnikom. Pomembno je,, Vendar pa, imeti v mislih, da je večina primerov tega skupnega motnje predstavljajo bodisi v navadne urtikarijo ali fizične urtikarije, ki so nadležen, ne pa resna ali alergijski, in skoraj vedno začasna.