Medicine


Kako je koronarna bolezen?

Počitek elektrokardiogramu (EKG, ECC) je posnetek električno aktivnost srca, in lahko pokaže spremembe, ki nakazujejo ishemije ali srčni napad. Pogosto, EKG pri osebah z boleznijo koronarnih arterij je normalno v mirovanju, in šele postane nenormalno, ko je ishemija srčne mišice, vložena po naporu. Zato, uresničevanje Dirinčenje ali kolo testiranje (stres testov) so uporabni presejalni testi za tiste z veliko koronarne bolezni (CAD) in normalno počiva EKG. Ti stres testi so 60% do 70% natančen pri diagnosticiranju veliko bolezni koronarne arterije.

Če stres testi niso diagnostični, jedrske agent (Cardiolite ® ali talija) lahko intravensko med stres testi. Dodajanje ene od teh dejavnikov omogoča slikanje pretok krvi v različnih regijah srca, uporabo zunanjega kamero. Območju srca z zmanjšanim pretokom krvi med vadbo, vendar normalni pretok krvi v mirovanju, pomeni precejšnje arterije zožitev v tej regiji.

Stres ehokardiografijo združuje ehokardiografijo (UZ slikanje srčne mišice) z obremenitvenega testiranja. Prav tako je natančno tehniko za odkrivanje bolezni koronarne arterije. Ko občutno zmanjšanje obstaja, srčne mišice, ki jih je zoženo arterijo ne pogodbe, kot tudi ostale srčne mišice. Stres ehokardiografijo in teste izjemnih situacij talij so 80% do 85% natančen pri odkrivanju pomembnih bolezni koronarne arterije.

Kadar oseba ne more opraviti test uresničevanje stres zaradi nevrološke ali arthritic težave, zdravila lahko intravenozno injicira za simulacijo stresa na srce normalno vložena zaradi izvajanja. Heart slikanje se lahko bodisi z jedrskimi kamero ali ehokardiografijo.

Katetrizacija srca z angiografijo (koronarnih arteriography) je tehnika, ki omogoča X-ray slike, ki jih je treba upoštevati koronarnih arterij. To je najbolj natančen test za odkrivanje koronarne arterije zožitev. Mala votlih plastičnih cevi (katetri) so napredne pod vodstvom X-ray za odprtine koronarnih arterij. Jod kontrast “barvanje” se nato vbrizga v arterijah, medtem ko se zapiše video X-ray. Koronarna arteriography daje zdravnik sliko lokacije in resnosti zožil segmentov arterije. Ta podatek je pomemben pri pomoči zdravnika izberite zdravil, perkutano koronarno intervencijo, ali koronarnih arterij koronarno premostitveno operacijo (CABG) kot najprimernejša zdravljenje.

Novejši, manj invazivna tehnika je dostopnost visoko hitrostjo CT koronarno angiografijo. Medtem ko še vedno vključuje izpostavljenost sevanju in barvanje, ne katetri so potrebne v arterijski sistem, ki ne zmanjša tveganje za postopek nekoliko. To je zelo novega načina, in njeno vlogo pri ocenjevanju in upravljanju koronarne bolezni je še vedno razvija. Pomembno je vedeti, da je tveganje za resne zaplete, od konvencionalnih koronarno angiografijo zelo nizka (tudi v okviru 1%).