Medicine


Glavkom in jih je mogoče preprečiti glavkoma?

* Glavkom je bolezen, ki je pogosto povezana z zvišanega očesnega tlaka, v katerih poškodbe očesa (optičnih) živca lahko povzroči izgubo vida in celo slepote.
* Glavkom je vodilni vzrok trajne slepote na svetu.
* Glavkom običajno ne povzroča simptomov začetku svoje poti, v tem času je to lahko samo diagnozo z rednimi pregledi oči (projekcije s pogostnostjo pregledov na podlagi starosti in prisotnosti drugih dejavnikov tveganja).
* Očesni tlak se poveča, če je ali preveč tekočine, proizvedene v očesu ali drenažo ali odtok kanali (trabekularno meshwork) očesa zamašijo.
* Medtem ko lahko kdorkoli zaslužiti glavkoma, nekateri ljudje so v večji nevarnosti.
* Dve glavni vrsti glavkomom odprtega zakotja, ki ima več različic in je dolgotrajna (kronične) pogoj, in kot zaprtju glavkom, ki je lahko nenadna (akutno) pogoj ali kronične bolezni.
* Poškodba vidnega živca in okvara vida iz glavkoma so nepopravljive.
* Več neboleče teste, ki določajo očesnega tlaka, stanje vidnega živca in kanalizacijo kot, in vidnih poljih se uporabljajo za diagnosticiranje glavkoma.
* Glavkom je običajno zdravijo z kapljice, čeprav se lahko laserje in kirurgija lahko uporabljajo tudi. Večina primerov se lahko dobro nadzorovana s temi postopki, tako prepreči nadaljnje izgube vida.
* Veliko raziskav o vzrokih in zdravljenju zelene mrene poteka po vsem svetu.
* Zgodnja diagnoza in zdravljenje, je ključnega pomena za ohranjanje vida pri ljudeh z glavkomom.

Lahko glavkom je treba preprečiti?

Primarni glavkom odprtega zakotja ni mogoče preprečiti, glede na naše trenutno poznavanje. Vendar pa se lahko poškoduje optičnih živcev in izgubo vida zaradi glavkoma preprečiti z zgodnja diagnoza, učinkovito zdravljenje, in skladnost z zdravljenjem.

Sekundarna vrste glavkoma se lahko pogosto prepreči izogibanje poškodbe oči in takojšnje zdravljenje vnetja oči in drugih bolezni oči ali organ, ki lahko povzročijo sekundarne oblike glavkoma.

Večina primerov izgubo vida iz glaucomas kota zaprtju je mogoče preprečiti z ustrezno uporabo iridotomy laser v oči s tveganjem za razvoj akutne ali kronične glavkomom kot zaprtju.

Kaj je v prihodnosti za glavkom?

New kapljice bo še naprej na voljo za zdravljenje glavkoma. Nekaj kapljic bo nove razrede sredstev. Drugi kapljic bo združeval nekatere že obstoječe snovi v eno steklenico, da se doseže aditivni učinek in da bi bilo lažje in bolj ekonomično za bolnike, da prevzamejo svojo zdravila.

Številni raziskovalci preiskujejo terapevtsko vlogo neuroprotection vidnega živca, zlasti pri bolnikih, ki se zdi, da imajo progresivne poškodbe živčevja in vidnega polja izgubo kljub relativno normalno očesni pritisk. Živalskih modelih so pokazale, da lahko nekateri posredniki kemičnih zmanjšali poškodbe ali smrt živčnih celic. Dokazovanje takšne koristi za ljudi vidnega živca, Vendar pa, je bolj težko, ker, za eno stvar, biopsija ali vzorcev tkiva niso na voljo. Kljub temu, če je lahko katera koli od teh mediatorjev, kapljice pokazala za zaščito človekovih vidnega živca iz glaucomatous škode, to bi bilo čudovito vnaprej pri preprečevanju slepote.

V drugih študijah, nove kirurške metode se oceni, da se znižajo očesni tlak bolj varno brez večjega tveganja za poškodbe očesa ali izguba vida.

Končno, okrepljena prizadevanja za povečanje ozaveščenosti javnosti o glavkomu, nacionalne brezplačne projekcije za tiste posameznike, ki jim grozi, zgodnja diagnoza in zdravljenje in boljšo skladnost z zdravljenjem, so naše najboljše upanje za zmanjšanje izgubo vida iz glavkoma.