Medicine


Kaj povzroča ankilozirajoči spondilitis?

Nagnjenost k razvoju ankilozirajoči spondilitis je verjel, da bo podedoval gensko, in večina (skoraj 90%) dne so ljudje z ankilozirajočim spondilitisom rodil z gena znan kot HLA-B27 gena. Krvni testi so bili razviti za odkrivanje HLA-B27 marker gen in se nadaljevala naše razumevanje odnosa med HLA-B27 in ankilozirajoči spondilitis. HLA-B27 gen zdi samo za povečanje tendence v razvoju ankilozirajoči spondilitis, medtem ko nekateri dodatni dejavnik(z), Morda okolje, so potrebni za bolezen pojavi ali postanejo izrazil. Na primer:, medtem ko 7% prebivalstva Združenih držav Amerike so HLA-B27 gena, samo 1% prebivalstva, dejansko je bolezen ankilozirajoči spondilitis. V severni Skandinaviji (Laponska), 1.8% prebivalstva ima ankilozirajoči spondilitis, medtem ko 24% v splošni populaciji so HLA-B27 gena. Tudi med HLA-B27-pozitivnih oseb, tveganje za razvoj ankilozirajoči spondilitis zdi, da je še v zvezi z dednosti. V HLA-B27-pozitivne osebe, ki imajo sorodnike z boleznijo, tveganje za razvoj ankilozirajočim spondilitisom je 12% (šestkrat večja kot pri tistih, katerih svojci nimajo ankilozirajoči spondilitis).

Nedavno, še dva geni so bili opredeljeni, ki so povezani z ankilozirajočim spondilitisom. Ti geni se imenujejo ARTS1 in IL23R. Ti geni se zdi, da igrajo vlogo pri vplivanju na delovanje imunskega sistema. Predvideva se, da z razumevanjem učinkov vsake od teh znanih genov Raziskovalci bodo dosegla precejšen napredek pri odkrivanju zdravila za ankilozirajoči spondilitis.

Kako se vnetje pojavi in traja v različnih organih in spoji ankilozirajoči spondilitis je predmet dejavnih raziskav. Vsak posameznik se nagiba, da imajo svoje edinstven vzorec predstavitve in aktivnost bolezni. Začetno vnetje je lahko posledica aktivacije imunskega sistema, Morda ga pred bakterijsko okužbo ali kombinacijo infekcijskih mikrobov. Ko se aktivira, imunski sistem postane more se izključi, čeprav začetne bakterijske okužbe so lahko dolge umirila. Kronično vnetje tkiva, ki izhaja iz stalne aktivacijo lastnega imunskega sistema, v odsotnosti aktivne okužbe je znak vnetnih avtoimunska bolezen.