Medicine


Kako nam je mar za alergijskih oči?

Večina ljudi z alergijami očesom sami zdravljenje in to zelo učinkovito, z izdelki za samozdravljenje. Če ti pravna sredstva ne delujejo ali če je bolečina v očesu, ekstremnih rdečina, ali težke razrešnice, morate poiskati zdravniško pomoč. Nekateri pogoji, na primer, resni s potencialnimi pogled nevarne zaplete, če je potrebno zdravljenje zamudo.

Alergija pomoč

Navlažitev oči z umetnimi solzami pomaga razredčimo do nakopičenih alergenov in tako preprečuje alergenov lepljenje na veznice. Tear nadomestkov lahko izboljša tudi obrambne funkcije naravnih solza film.

Izogibajte se sproži

Izogibanje je ponovno temelj zdravljenja alergij. Je še posebej pomembno, da se prepreči tako v zraku in kontaktne alergene. Ne pozabite, drgnjenje oči je fizično sprožitveno, zato se je treba izogniti.

Aktualnih antihistaminiki & decongestants

Antihistaminikov kapljice delo tako, da blokira receptorje v histamina veznice. Histamina, Zato, ne more priložiti veznice in uveljavitev svojega učinkov. So učinkovit pri lajšanju srbenje, vendar imajo malo vpliva na otekanje ali rdečina. Imajo dve prednosti antihistaminik tablete; je hitrejši začetek delovanja in manj sušenje oči. Nova generacija aktualnih antihistaminiki vključuje emedastine difumarate (Emadine) in levokabastin (Livostin). Neželeni učinki teh zdravil so blage boleč in pekoč občutek v očeh, na uporabo, glavoboli, in zaspanost. Toda zdravljenje z antihistaminiki na točki draženja je še vedno bolje kot zdravljenje s peroralnimi antihistaminiki za sistemsko, če je mogoče.

Dekongestivih da rdečica stran oglašuje. Vendar pa, ne pomaga razbremeniti srbenje. Delujejo s krči krvne žile na veznice. (Niso zelo učinkoviti proti alergijske oči.) Decongestants, oxymetazdine (Višine in LR) in tetrahidrozolina klorid (Višine in Original) so na voljo brez recepta. Pa imajo možnost zlorab in se ne smejo uporabljati ljudje z ozkega zakotja, očesna bolezen je značilna visok tlak v očesu.

Alergija pomoč

Dolgotrajna uporaba dekongestiv nosnega pršila lahko proizvajajo rebound fenomen, v katerem zdravila začne, da bo povzročil več zastojev kot jih razbremeni. Ta pojav redko pride v oči s ponavljajočo se uporabo dekongestiv kapljic. Sluznico oči, so drugačne od tistih iz nosu. Oči lahko postane razdraženo in manj odziven na kapljic, vendar za razliko od nosu, oči ponavadi ne bo razvila “rebound” rdečina.

Kombinacija antihistaminikov-dekongestiv pripravkov lahko zagotovi hitro pomoč, ki traja nekaj ur. Ti zmanjšala Skrbim, rdečina, in oteklina in so zelo koristne za blažji simptomi. Skupno kombinacije so pheniramine z naphcyoline klorida (Naphcon-ali OPCON-) in antazoline z naphazoline (Vasocon-). Neželeni učinki so minimalni, vendar lahko pade manj učinkovit, če se uporabljajo za daljše obdobje. Pa imajo možnost zlorab in se ne smejo uporabljati ljudje z ozkega zakotja.

Aktualna jambor celic stabilizatorji

Mast celic stabilizatorji preprečijo sproščanje kemičnih mediatorjev vnetja iz celic jambora. To so učinkoviti za vse oči alergije. Prvi tega razreda s prepovedanimi drogami cromolyn natrijev (Crolom ali Opticrom), ki je na voljo brez recepta. Ta aktualna Zdravilo je bilo učinkovito pri zdravljenju blagih primerih pomladnega keratoconjunctivitis in verjetno blage alergijske rhinoconjunctivitis in nima pomembnih neželenih učinkov. To pa ima počasen začetek delovanja. Novejših agent, lodoxamide (Alomide), je 2,500 krat močnejši kot Crolom in ima hitrejši nastop delovanja. Ta recept se sme uporabljati pri otrocih, starejših od 2 let in ima minimalnimi stranskimi učinki. Ena slabost je potreba po uporabi kapljic štirikrat na dan, in dolgotrajno uporabo je potrebno za preprečevanje simptomov.

Najbolj učinkovit stabilizator mastocitov celic, ki ima tudi antihistaminik lastnosti, je Patanol. Voljo na recept, je 250 krat bolj učinkovito kot Alomide pri lajšanju srbenje in rdečica. To zdravilo vsebuje hitro lajšanje srbenje in pekoč občutek oči. Prav tako lahko prepreči simptome, kadar se uporablja pred izpostavljenostjo ali pred sezono cvetni prah. Kapljice so zelo udobno v oči in lahko ga uporabljamo pri otrocih so mladi kot 3 let. Daljše trajanje delovanja omogoča odmerjanja dvakrat na dan.

Še en nov izdelek, ketotifen (Zaditor), Prav tako ima dvojno jambor celic, stabilizacijo in antihistaminik učinkov. To dramatično zmanjšuje srbenje in pordelost in omogoča hitrejše pomoči v nekaj minutah.

Aktualnih protivnetna zdravila

Nesteroidna protivnetna zdravila (Nesteroidnih protivnetnih zdravil) so še posebej koristno pri zdravljenju srbeče oči. Se zmanjša pordelost in otekanje v manjši meri. Ketorolak (Acular) je aktualna NSAID, ki lahko povzročijo začasno boleč in pekoč občutek v 40% uporabnikov.

Steroidov protivnetna kapljice so zelo učinkoviti pri zdravljenju oči alergije, vendar so rezervirani za hude simptome, ki so neodzivni na druge oblike zdravljenja. Jih je treba uporabljati previdno pri osebah s krvavitvijo tendence, ker lahko povečajo tveganje krvavitve. Ker obstaja precejšnje tveganje, z dolgotrajno zdravljenje, njihovo uporabo mora nadzorovati oftalmolog.

Previdnost je treba sprejeti, however, zaradi morebitnih stranskih učinkov dolgoročne uporabe steroidov, tudi v obliki kapljic za oči. Neželeni učinki steroidov so povišani tlak v očeh in sive mrene. Visok tlak v očeh lahko postane glavkoma in privede do poškodbe vidnega (oči) živca in izgubo vida. Sive mrene so zamegljevanje ali opacification čistega naravnega leče v očesu, , ki lahko vplivajo na vid. Namen objektiv je osredotočiti svetlobe ali slike, ki vstopijo v oko. Ne pozabite, however, da neželeni učinkiVendar padov navadno pojavijo pri dolgotrajni uporabi in da se lahko steroid kapljice zelo učinkovito, kadar se uporablja več kot kratkoročno. Loteprednol etabonate (ALREX) je nov kratko delujoči steroid z manj neželenih učinkov, ki kaže veliko obetajo pri zdravljenju alergijskih bolezni oči.

Alergija opozorilo

Lokalnimi steroidi lahko povzroči ali poslabša glavkoma in povzroči katarakte z dolgotrajno uporabo. O 500 kapljice pripravka z visokimi odmerki lahko povzročijo sive mrene. Prav tako, Ne pozabite, da z lokalnimi steroid kapljice, kratkoročne, nizko učinkovitost pripravkov se priporoča in se lahko uporablja le pod nadzorom oftalmolog.

Sistemska zdravila

Ustni antihistaminiki, bodisi OTC ali recept (ne- ali rahlo sedativnimi), lahko uporabljajo za srbeče oči. Izdelki za samozdravljenje lahko povzroči zaspanost, in tako lahko povzroči sušenje oči.

Alergija pomoč

Na splošno, zdravljenju aktualnih razmer z lokalnimi zdravili, je priporočljivo. Zakaj vključuje celo telo, ko so lokalno učinkovitih možnosti na voljo?

Alergija shots (imunoterapijo)

Ko preprečevanje nezakonitega alergenov in lokalnih zdravljenja niso učinkoviti, alergije posnetkov se lahko navede. Vaš allergist lahko predlaga te oblike zdravljenja, ko so bili drugi ukrepi neuspešni.

Tukaj je nekaj splošnih nasvetov vredno zapomniti:

* Oči, da so suhe lahko poslabša simptome alergije oči. Tear nadomestki, , kot so umetne solze, so pogosto pozabljeni, vendar so učinkoviti maziv in čudovito zdravljenje.

* Hladnimi obkladki, lahko pomaga, zlasti nenadne alergijske reakcije in otečene oči.

* Hraniti v hladilniku, ker kapljice to omogoča uporaba bolj pomirjujoče.