Medicine


Kaj je anoreksija nervoza?

Anoreksija nervoze, pogosto imenuje preprosto anoreksija, je ena vrsta motnje prehranjevanja. Še pomembneje, je tudi psihološko motnjo. Anoreksija je pogoj, ki presega out-of-dieto nadzora. Oseba z anoreksijo začetku pogosto začne dieto izgubiti težo. Sčasoma, hujšanje postane znak obvladovanje in nadzor.

Pogon postanejo tanjše je pravzaprav drugotnega pomena skrbi za nadzor in / ali strahove v zvezi z eno telo. Posameznik se nadaljuje neskončni cikel omejevalnih prehranjevanja, pogosto spremljajo druge vedenja, kot je pretirano vadbi ali predoziranje prehrana tablete, diuretiki, odvajala, in / ali klistir, da se zmanjša telesne teže, pogosto do točke blizu stradanja, da občuti nadzor nad njegovo telo. Ta cikel postane obsedenost in, na ta način, je podoben za vse vrste odvisnosti.

Kdo je v nevarnosti za anoreksijo?

Približno 95% tistih, ki jim anoreksijo, so ženske, vendar lahko samci razvijejo motnje, kot tudi. Medtem ko so anoreksija običajno začne očitno sama v zgodnji adolescenci, je opaziti tudi pri majhnih otrocih in odraslih. V ZDA. in drugih držav z visoko gospodarsko stanje, Ocenjuje se, da približno ena na vsakih 100 mladostnic je motnja. Belci so pogosteje prizadete kot prebivalci drugih rasnim ozadjem, anoreksija in je pogostejša v srednjih in višjih socialno-ekonomskih skupin. Po U.S. Nacionalni inštitut za duševno zdravje (NiMH), ocenjeno 0.5%-3.7% volje žensk trpi zaradi te motnje na neki točki v svojem življenju.

Mnogi strokovnjaki menijo, ljudi, ki jim vitkosti je še posebej zaželeno, ali poklicno zahtevo (kot na primer športniki, modeli, plesalcev, in akterji), da so v nevarnosti za motnje prehranjevanja, kot so anoreksija nervoze.